National Bank Open, финалХуберт Хуркач – Пабло Кареньо-Буста 6-3, 3-6,

...
National Bank Open, финалХуберт Хуркач – Пабло Кареньо-Буста 6-3, 3-6,
Коментари Харесай

Пабло Кареньо-Буста влезе в клуба на Мастърс шампионите


National Bank Open, край

Хуберт Хуркач – Пабло Кареньо-Буста 6-3, 3-6, 3-6

Пабло Кареньо-Буста завоюва първия си Мастърс трофей след трисетов триумф над международния №10 Хуберт Хуркач на финала в Монреал. Испанецът за следващ път се показа на доста високо равнище и въпреки да му се наложи да прави поврат, в последна сметка стигна до сложна, само че изцяло заслужена победа и подвигна седмата си ATP купа.

След триумфа в Канада бронзовият медалист от Олимпиадата в Токио ще се изкачи до №14 в международната класация, както и до №11 в годишната ранглиста, увеличавайки доста възможностите си за присъединяване на Финалите в Торино.

Хуркач пласира 18 аса против единствено 4 за Кареньо-Буста, само че за сметка на това испанецът не направи нито една двойна неточност, до момента в който тези на съперника му бяха три. Макар да записва по-малко печеливши удари (25-31) роденият в Хихон тенисист направи доста по-малко непредизвикани неточности (10-24) и беше безукорен при възможностите си за пробив (3/3).

Началото на мача бе равностойно, като в първите пет гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив. Сервисът на Хуркач обаче създаваше съществени проблеми на Кареньо-Буста и това позволяваше на поляка да управлява по-голямата част от разиграванията. Така се стигна до шестия гейм, в който Хуркач изненада съперника си с няколко офанзиви „сервис-мрежа“ и проби на нула, след което затвърди брейка за 5-2. Кареньо-Буста опита да отговори на предизвикването, само че международният №10 продължи да бъде безукорен на сервис и завоюва сета с 6-3.

В началото на втората част съотношението на силите се промени фрапантно. Кареньо-Буста усъвършенства доста ретура си, като в това време офанзивите му от главната линия започнаха да стават все по-опасни за осмия подложен. Това разреши на испанеца да осъществя ранен пробив и да натрупа стабилен задатък от 3-0 преди първата отмора в сета.

Хуркач още веднъж опита да заложи на офанзиви „сервис_мрежа“, само че този път Кареньо-Буста бе квалифициран за това и на няколко пъти направи съперника си беззащитен с чудесни минаващи удари. В последна сметка осъщественият от международния №23 пробив се оказа единственият в сета и той изравни резултата в мача след 6-3.

Първият брейкпойнт в заключителната част се откри пред Кареньо-Буста, откакто много безопасен втори сервис на Хуркач даде на испанеца опция да провежда офанзива. В идващото разиграване пробивът за 2-1 стана факт след слайс в мрежата на Хуркач. Това накара поляка да изпусне нервите си и да хвърли ракетата си на корта, което му донесе преудпреждение от съдията.

Хуркач опита да бъде по-агресивен, само че тази тактичност се обърна против него и след ретур в навън Кареньо-Буста затвърди пробива и усили задатъка си на 3-1. Полякът опита да промени развоя на сета, само че непредизвиканите му неточности ставаха все по-чести, до момента в който неговият конкурент продължи да бъде доста стабилен в отбранителен проект.

След несполучлив опит за воле на международния №10 Кареньо-Буста записа решителен пробив, с който оформи крайното 3-6, 6-3, 6-3 след 1 час и 47 минути на корта и записа най-голямата победа в кариерата си.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР