Наталия Гуркова е сред най-красивите и популярни български модели. Носителка

...
Наталия Гуркова е сред най-красивите и популярни български модели. Носителка
Коментари Харесай

Наталия Гуркова: Животът ми е като филм, диамантите не можаха да ме направят щастлива!


Наталия Гуркова е измежду най-красивите и известни български модели. Носителка е на десетки трофеи от влиятелни състезания за хубост. Печели короната на „ Мис България ” през 1998 година и по-късно прибавя още няколко корони в сбирката си от Москва, Кан и доста други места. Завършила е магистратура по право, а по-късно и курс по финанси в Лондон.

Повече от десетилетие животът на миската минава сред ЮАР, Черна гора и България. Тя се радва на благополучие и естетика със брачна половинка си Джордже Михалевич и двете им деца – Джорджия и Кристиян, до момента в който през септември 2018 година няколко патрона в сърцето на черногореца поставят завършек на идилията.

Наталия Гуркова е родена на 19 май в София и към рождения си ден гостува в известна графа на в. „ Уикенд “.

- Как отбелязахте тазгодишния си рожден ден?

- Обикновено извозвам рождения си ден с членовете на моето семейство. Така беше и тази година. С по-голяма компания се събираме в подобаващ миг, не е наложително това да бъде на 19 май.

- Какво е отношението ви към подаръците?

- Близките ми знаят какво одобрявам и ми го подаряват. За мен материалните неща не са от значително значение. Единственото значимо е да сме живи и здрави, да се разбираме, да се обичаме, да държим един на различен. Вещите са преходни. Човек им се радва първоначално, след това не помни за тях, поставя ги в шкафа. Ще излъжа, в случай че кажа, че не одобрявам бижутата. Притежавам и диаманти, само че това е обикновено, тъй като до преди няколко години притежавах магазин за диаманти в ЮАР. Но те не са нещото, което ме вършат щастлива. Радвала им съм се, само че единствено първоначално. Според Мерлин Монро диамантите са най-хубавите другари на дамата. Така е ненапълно, хубаво е всяка жена да ги има (смее се – б.а.).

- Направихте ли равносметка на миналата година в персонален и в професионален проект, и какво демонстрира тя?

- Вниманието ми главно бе ориентирано към моя нов бранд, направих поредност от ревюта, участвах на „ София модерно уик ”, след това на „ Златна игла ”, участвах и в „ Дизайнер на годината ”, където получих премия за най-бързо разрастващ се бранд. Преди това взе участие в Седмица на висшата мода в Париж. Оказа се, че повеждам много обществено дейна активност, изпълнена с доста ревюта, изявленията, представяния и така нататък В персонален проект смяна няма. Не съм се омъжила (Смее се – б.а.). Децата също са добре. Джорджия се занимава с изобразяване, хореография, Кристиян се интересува от футбол. И двамата залягат интензивно на британския език. В тийнейджърска възраст са и всичко им е забавно и любопитно.

- Кои са хората до вас, на които държите най-вече?

- Семейството ми и приятелите, с които сме дружно от десетилетия. Имам другарка, също „ Телец ”, с която сме дружно от 3-годишни. Приятелки сме от детската градина и в никакъв случай не сме се карали. Станах кръстница на щерка й. Много оценявам старите другарства, тъй като са незаменими. Аз съм контактен човек. Дори в чужбина съумях да основа другарства, само че те не са като тези от детството. Имам доста приятелки и в стилната сфера, подкрепям съвършени връзки с други миски, с манекенки. Колежките са ми съдействали, когато ми се постанова някакво показване или ревюта. Винаги се радваме, когато се виждаме и настроението ни е приповдигнато. Такива сме родените напролет, тъй като тя основава нови фантазии, нови очаквания и ражда живот.

- Случвало ли се е да ставате обект на колегиална злоба, на номера?

- Такива неща е имало доста обратно в предишното, само че не им обръщам внимание. Шоубизнесът е прекомерно пъстър и в него се срещат разнообразни неща – и двуличие, и злоба. Драматични неща не са ми се случвали, просто някакви дребни интриги и злословия, които нямат никакво значение. Всичко се претърпява.

- Получава ли сте оферти за присъединяване в избори, за лице на избрана политическа партия?

- Няма партия, която да не ми е предложила да ме издигне от листите си. Офертите започнаха още когато бях на 20 години. Отказвах, тъй като нямах предпочитание да се изявявам на политическия подиум, другояче считам, че капацитет имам. Интересувам се от политика, само че чувствам, че не ми е там мястото. Добре ми е в стилния отрасъл.

- Притеснявате ли се от годините, от старостта?

- Аз я одобрявам като натурален развой. Мисля, че всяка възраст си има своята хубост. Все по-често виждам дами, които на 50, на 60, че даже на 70 години наподобяват прелестно. Те сияят, за тях времето е спряло, тъй като са щастливи. Всичко опира до положението на духа. Човек, както се усеща, по този начин и наподобява. Старая се да се грижа да себе си, спортувам, хапвам деликатно. Вярно е, че имам добър ген, само че не мога да разгадавам единствено на него, тъй като към този момент съм на едни положителни години. (Смее се – б.а.) Налага се да се потрудя за типа си. За дамата е най-важно да бъде щастлива. Тогава очите и блестят и тя предава позитивната си сила на останалите.

- Смятате ли се за съумяла жена?

- Определено, от 20 години някъде се усещам съумяла, тъй като съм имала много мотиви да бъда удовлетворена от себе си, от постигнатото. Била съм победител, успявала съм с нещата, с които се понечвам. Харесвам и хора със самочувствие, само че с покритие, тъй като доста станаха тези с високо мнение за себе си, пък в действителност са никои. Просто са надути. Самочувствието е хубаво нещо, стига да е подплатено.

- Броила ли сте короните, лентите, обувките и роклите си?

- Короните и лентите са доста, даже не съм ги броила. Почнах с нашия „ Мис България ” и се заредиха голям брой интернационалните участия. Короните и лентите имат специфичен ъгъл в дома ми. Като ги погледна, сърцето ми трепва, тъй като се връщам към хубави мемоари. Понякога описвам за короните на децата си, коя къде съм спечелила, какво е било надпреварата, какъв брой девойки са взели участие. Мисля, че е възпитателно. Те би трябвало да знаят каква е била майка им, с цел да предават на поколенията. Събрала съм богат житейски опит от събития. С роклите нещата са доста тежки. (Смее се – б.а.). Те са моята уязвимост, не инцидентно с тях започнах стилния си бизнес. Колкото и рокли да имам, в никакъв случай не ми стигат и няма какво да облека. Това е проблем на всяка жена. Каня се да направя и мъжка фешън линия, само че се хващам, че отново започвам да създавам рокли. Имам задоволително рокли и задоволително обувки. Това е точната дума, не мога да кажа малко ли са или доста.

- Имате ли пропуснати благоприятни условия в живота, които бихте трансформирала, в случай че можехте да върнете времето?

- Моят живот е като филм с всичките му крайности. Ако върна лентата обратно, отново бих избрала същия житейски сюжет за себе си. Наясно съм, че не може да имам по пътя си единствено цветя и рози, трябват си и трудности, и уроци. Не скърбя за нищо, което съм направила. Може би пропуснах да осъществявам едно-две неща, само че не са от голяма важност.

- Сбъднахте ли детската си фантазия?

- Мечтаех да стана певица в детството си, само че за жалост нямах гласови данни. Като младеж желаех да съм модел и станах модел. Ето още един мотив да се усещам съумяла. Работя нещо, което обичам и модата не ми тежи, нито пътуванията, нито срещите. Как да не съм удовлетворена от себе си?! Нямам работно време, нито някой над главата си.

- Кои са мощните черти на Наталия Гуркова?

- Като един същински „ Телец ” съм упорита и не се отхвърлям от задачите си. Връщането обратно е единствено за отскок. (Смее се – б.а.) Като си направя проект, го издържам, без значение какъв брой време ми коства и какви старания ми лишава. Практична съм, реалист съм.

- Вярвате ли в любовта или сте от хората, които считат, че тя съществува единствено в изкуството?

- Продължавам да имам вяра в любовта и се надявам, че може да срещна огромната си обич. Изживявала съм любови, не е като да не съм, само че човек в никакъв случай не знае какво му следва. Вярвам, че за мен ще има нещо хубаво.

- Как гледате на тайните теории за края на света, напръскване от самолети, ваксини и сходни?

- Имам невероятният приоритет да пребивавам без възприятие за боязън, тъй като страхът, който се пробват да всяват в обществото посредством пандемии или клюки, е само за операция. Както виждаме, Земята не е спряла да се върти, макар всевъзможните пророчества, трудове и конспирации. Светът също не се е приключил. Просто човек би трябвало да мисли действително и да не се поддава на операции. Не ме тормозят такива неща. Имам си задоволително занимания. Обичам и да рисувам, да яхвам коне, да се разхождам в планината.

- Мечтаете ли?

- Мечтая да пребивавам в естетика със себе си и хората към мен, да давам обич и да получавам обич. Искам да изградя децата си като почтени българи, които да не емигрират по света, а да има положителни условя за живот тук. Летя до ЮАР и виждам една приятна наклонност. Преди време в тази посока пътуваха стопански емигранти, хора, които желаят да работят, с цел да живеят по-добре. Сега хората отиват на отмора там.

 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР