Суонзи: Профсъюзът на преподавателите отменя стачката, която дойде, след като учителят беше „уволнен заради прекъсване на битка“

...
NASUWT каза, че предложението би разрешило спора и [няма] никакво
Коментари Харесай

NASUWT каза, че предложението би разрешило „спора и [няма] никакво вредно въздействие върху училището в неговия център“ и „позволи на Съвета на Суонзи да си върне доверието на учителите, като гарантира, че Съветът спазва колективните споразумения“.

Стотици учители в средното училище в града заради спора.

Съюзът сега казва спорът е решен и той приветства резултата като „фантастичен изход“.

Не е ясно обаче дали учителят в центъра на спора си е върнал работата.

Нийл Бътлър, представител на профсъюза за , каза, че учителите в средното училище в Суонзи са „изправени пред нарастващ стрес и несигурност относно правата си на работа“ в продължение на месеци.

Премахване на ограничението по подразбиране от 20 мили в час, ограничения за блокиране и забрана на надбягвания с хрътки - най-популярните петиции на Senedd

"Решението на съвета да спазва съществуващите колективни споразумения и да поправи щетите, причинени от нарушаването на един от тях, ще донесе чувства на облекчение за мнозина, но никога не трябваше да се стига дотук", каза той.

"Сега е време Съветът на Суонзи да започне основната работа по възстановяване на отношенията си с учителите."

NASUWT каза, че членовете му в Суонзи са предприели действия срещу неблагоприятни практики на работодателите, заплахи за сигурността на работните места и неспазване на съществуващите колективни договори от страна на съвета.

Г-н Бътлър по-рано каза, че учителите „трябва да бъдат уверени " те ще бъдат подкрепени, когато се намесват в инциденти с насилие, "за да запазят себе си и учениците си в безопасност".

Твърди се, че несъгласието е заради инцидент, включващ учител, който е разкъсал двама ученици, когато са били участвали във физическа саморазправа.

Според профсъюза учителят е бил дисциплинарно наказан, но по-късно оневинен при обжалване, преди второ обжалване да доведе до уволнението му.

Говорител на Съвета на Суонзи каза това опровергава „всяко твърдение за злоупотреба от страна на работодателя, преследване или неспазване на трудовите договори с учителите“.

Съветът каза, че не може да коментира спецификата на конкретния случай по правни причини.

< p>Прочетете повече от Sky News:
Петицията за премахване на стандартното ограничение на скоростта от 20 мили в час в Уелс чупи рекорд
Правителството на Уелс планира да увеличи членовете на Senedd с над 50%

Sky News поиска от Суонзи Съвет за допълнително изявление след прекратяването на стачните действия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР