Настроението сред германските компании донякъде се е подобрило този месец,

...
Настроението сред германските компании донякъде се е подобрило този месец,
Коментари Харесай

Индексът за бизнес климата в Германия леко е нараснал през февруари

Настроението измежду немските компании ненапълно се е подобрило този месец, регистрира институтът " Ифо ". 

Индексът на института за бизнес климата е повишен до 85,5 пункта през февруари по отношение на 85,2 пункта през януари, се показва в прессъобщение на мозъчния концерн. Положителната наклонност се дължи на малко по-оптимистичните упования на немските предприятия за развиването на стопанската система. 

Оценките за настоящата обстановка остава без смяна - позитивните и отрицателните отговори като цяло са в равновесие. 

Германската стопанска система се стабилизира на ниско равнище. 

В производството показателят за бизнес доверието се е намалил. Оценките за настоящото състояние не са били толкоз ниски от септември 2020 година. Като цяло упованията са толкоз песимистични, колкото бяха и предходния месец, спадът в изоставането на поръчките се резервира, а фирмите оповестиха още съкращения в производството, регистрира анализът на мюнхенския институт.

  
В бранша на услугите бизнес климатът се е подобрил. Доставчиците на услуги са по-доволни от бизнес климата сега. Очакванията към момента са песимистични, въпреки и по-леко отрицателни в сравнение с през януари. Положението с поръчките обаче остава едва. 

В търговията показателят още веднъж се е намалил. Компаниите са видимо по-малко удовлетворени от актуалната бизнес обстановка, въпреки упованията им леко да са се подобрили. Те обаче остават надълбоко скептични за развиването на бизнеса през идните месеци, показват още от " Ифо ".

В строителството индикаторът за бизнес климата леко е повишен, въпреки да остава на ниско ниво. Повишението се дължи на леко по-добрата оценка за настоящата обстановка. Очакванията обаче са спаднали до най-ниското равнище от 1991 година, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР