настояват да се въведе видеонаблюдение при броенето на бюлетините след

...
настояват да се въведе видеонаблюдение при броенето на бюлетините след
Коментари Харесай

Доводите на ГЕРБ срещу видеонаблюдението на изборите издишат. На ход е ЦИК

упорстват да се вкара видеонаблюдение при броенето на бюлетините след края на изборния ден, а, с цел да няма такова. Сега топката е в ръцете на Централната изборна комисия (ЦИК).

Депутати от ГЕРБ стигнаха надалеч в напъните си да пресекат дебата за видеонаблюдението, което съгласно мнозина е още една спънка пред изборните измами. Депутатът от ГЕРБ и някогашен зам.-вътрешен министър Красимир Ципов твърди, че. Досега това е най-сериозният мотив на ГЕРБ против видеонаблюдението при броенето на гласовете. Експертът по въпросите за отбраната на персоналните данни адв. Александър Кашъмов разяснява, че това не може да е спънка.

В петък ГЕРБ и " Обединени патриоти " внесоха обещаните промени за изборите, които обаче уреждат.

Към момента няма категорично законово разрешение на покровители и наблюдаващи да снимат и излъчват в действително време броенето на бюлетините.

Извънпарламентарните партии обаче не престават да упорстват такава опция да бъде дадена. Идеята им е всеки покровител, наблюдаващ или даже член на комисия да може да излъчва онлайн процеса. В случая даже не става дума за стационарни камери, обезпечени от страната, а за снимане на мобилни устройства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР