Настояваме за цялостна жилищна политика на Столична община - за

...
Настояваме за цялостна жилищна политика на Столична община - за
Коментари Харесай

Иван Таков: Настояваме за цялостна жилищна политика на Столична община

Настояваме за цялостна жилищна политика на Столична община - за строителство и за придобиване на нови жилища. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков по време на разискването на отчет, който дава опция да бъдат продадени 1492 общински жилища на ползвателите им, оповестиха от пресцентъра на партийната конструкция.

По думите му от 2013 година общинските съветници от Българска социалистическа партия слагат въпроса за целенасочена политика на общината в тази сфера. „ Ако желаеме да имаме жилищна политика, би трябвало да има и строителство “, безапелационен е Таков.

Той съобщи, че групата на Българска социалистическа партия ще поддържа отчета, тъй като има хора, които са наематели и години наред са стопанисвали тези жилища и са вложили в ремонта им.

По предложение на заместник-председателя на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова с изключение на за ремонт на обществена и техническа инфраструктура, постъпленията от продажбата на тези парцели ще отиват и за ремонт на останалите общински жилища в дадения регион. По нейно предложение районните администрации ще получават тези средства в края на всяко тримесечие.

Докладът планува 30% от постъпленията от продажби на общинските жилища да се дават на районните администрации, на чиято територия се намират.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР