Настоящото управление на страната не е коалиция, а липса на

...
Настоящото управление на страната не е коалиция, а липса на
Коментари Харесай

Искрен Митев повтори тезата на ПП-ДБ: Управлението не е коалиция, а липса на алтернатива

Настоящото ръководство на страната не е коалиция, а липса на по-добра опция. Това съобщи депутатът от " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " Искрен Митев. По думите му, липсва сделка сред ръководещите партии и те ръководят със подозрение една в друга.

" За мен когато е коалиция има контракт и ясни правила на работа. Аз бих го нарекъл липса на по-добра опция, по този начин бих нарекъл настоящето ръководство ", сподели Митев.

Той не изясни кои тъкмо парламентарни групи засяга:

" Или всички вършим взаимни отстъпки, ние вършим доста сериозен взаимни отстъпки, работим в огромно съмнение един към различен, това демонстрира, че не е съдружно ръководство, а една толерантност. "

Митев разяснява и избора на ръководители на парламентарните комисии и обстоятелството, че най-вече първи места получиха от ГЕРБ-СДС.

" Още първоначално, когато се разбрахме за това ротационно ръководство с ГЕРБ, казахме, че няма да имаме искания за ръководителите на комисиите. Имаме три комисии. Ние не сме имали други искания. Тази проява, която беше направена от " Възраждане ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия беше странна, те знаеха доста ясно какво ще получат. Знаели са какви комисии ще получат още от председателския съвет ", сподели още Митев пред Българска национална телевизия.

Депутатът от ПП-ДБ разяснява и позицията на президента Румен Радев за Украйна:

" Вчера господин Радев се изрече за специфичната военна интервенция, както той назовава нашествието на Русия в Украйна и сподели че това се случва, тъй като украинците упорстват да има война. Радвам се, че лицето, което заема поста президент на България, не беше лицето на срещата във Вилнюс на НАТО, с цел да изяви обществено тази позиция там, с цел да ни е позор всички, че сме част от НАТО и част от европейския съюз с такава позиция на нашия главнокомандващ на армията. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР