Настоящият властелин на Европа - Ливърпул, завоюва трофея и от

...
Настоящият властелин на Европа - Ливърпул, завоюва трофея и от
Коментари Харесай

Ливърпул стъпи и на световния футболен връх с гол в 99-ата минута

Настоящият владетел на Европа - Ливърпул, завоюва трофея и от Световното клубно състезание. Успехът се подслажда от обстоятелството, че това се случва за първи път в историята на гранда от града на Бийтълс. На финала мърсисайдци стигнаха до инфарктна победа над Фламенго с 1:0 късно нощес.

Мачът протече по извънредно трагичен метод, като в по-голямата част от мача като че ли нямаше халфова линия и обстановките се редуваха една след друга пред двете порти. В воин за мърсисайдци се трансформира Роберто Фирмино (99`), който съумя да се разпише в продълженията на срещата и донесе триумфа за тима си.

Така Ливърпул се приближава до мечтания интернационален требъл - Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно състезание - нещо, което нито един британски клуб не е правил досега.

Двубоят стартира в стремително движение и двата тима си размениха по няколко рискови офанзиви, като в най-интересната от тях Мохамед Салах бе изведен надълбоко в наказателното поле и подаде към Наби Кейта, който шутира, само че прати топката над напречната греда.

В 6-ата минута Трент Александър-Арнолд реши да си опита шанса с удар от далечно разстояние. Топката обаче мина на сантиметри от дясната греда на вратаря Диего Алвеш.

Последваха доста равностойни минути, в които дейностите пред двете порти се редуваха в разстояние на няколко секунди, само че до голова обстановка по този начин и не се стигаше.

В 23-ата минута Бруно Енрике бе изведен на скорост в наказателното поле и шутира по диагонала. Ударът му обаче бе героичен блокиран в последния момен от хвърлилия се на шпагат Александър-Арнолд.

В идващите минути мърсисайдци започнаха офанзиви по фланговете, които завършваха с несполучливи центрирания към Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

В 44-ата минута Жерсон изведе по прелестен метод Габриел Барбоса зад тила на отбраната на британците, само че вратарят Алисон реши добре обстановката и напусна вратарското си поле, с цел да почисти топката. Така първото полувреме завърши при нулево тъждество.

През втората част двата тима продължиха с динамичното движение. В 47-ата минута Фирмино получи положително подаване в пеналтерията и си освободи пространство за изстрел. Той шутира само че нацели лявата греда.

Три минути по-късно и Салах се добра до преференциална позиция в наказателното поле след подаване на Александър-Арнолд. Египтянинът дръпна спусъка, само че топката профуча около дясната греда.

В 53-ата минута Габриел се възползва от пространството пред себе си и шутира на ръба на наказателното поле и по-късно стреля в долния ляв ъгъл. Алисон обаче съумя да се намеси решаващо.

В 69-ата минута Габриел получи центриране в наказателното поле. Ситуацията го принуди да отиграе по акробатичен метод отправяйки топката към долния десен ъгъл, само че Алисон улови.

В 86-ата минута удар Джордан Хендерсън на няколко метра от наказателното поле бе избавен по ослепителен метод от Алвеш, който се хвърли и мазета връхлитащата под гредата топка.

В последните минути на срещата мърсисайдци претендираха дузпа откакто Рафиня повали на земята откъстващия се самичък против вратаря Садио Мане. Ситуацията бе доста тънка и след дълга консултация с ВАР съдията Абдулрахман Ал Ясим даде единствено директен свободен удар. Така се стигна до продължения.

Точно тогава една от двете порти най-сетне бе разпечатана. Хубава контраофанзива приключи с подаване на Мане към Фирмино, който отстрани Алвеш прокара топката през хвърлилите се пред голлинията бранители на Фламенго.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР