Настоящият служебен премиер Димитър Главчев отново заяви готовността си да

...
Настоящият служебен премиер Димитър Главчев отново заяви готовността си да
Коментари Харесай

Без „никакви пречки“ и след разговор с Радев за „общи работи“: Главчев е готов отново да бъде служебен премиер

Настоящият длъжностен министър председател Димитър Главчев още веднъж съобщи готовността си да бъде идващия претендент за длъжностен министър-председател. Това разгласи самият той след диалог с президента Румен Радев на “Дондуков ” 2. Той посочи, че с президента са коментирали “общи работи ”, само че тематиката за освобождението на Калин Стоянов не е била една от тях.

“Общи работи сме коментирали, главното от което е, че в случай че президентът се спре на подобен вид аз да бъда претендента за идващ длъжностен министър председател, имам такава готвоснот и няма никакви спънки ”, сподели той.

Радев започва в сряда нова поредност от срещи с представителите на така наречен „ домова книга “. Това се случва откакто президентът,заради отхвърли ѝ да смени вътрешния министър Калин Стоянов. Последваха митинги от чиновници на МВРи полюсни реакции от политическите сили. На дневен ред пристигна и тематиката дали президентът е нарушил Конституцията с дейностите си.

Обвинение против президентасе повдига по предложение минимум на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, в случай че повече от две трети от народните представители са дали своят вот за това.Конституционният съд преглежда обвиняването против държавния главав едномесечен период от внасянето му.Ако бъде открито, че има нарушаване наКонституцията, пълномощията мусе приключват.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР