Настоящият шампион на WBC, WBA, IBF и IBO в средна

...
Настоящият шампион на WBC, WBA, IBF и IBO в средна
Коментари Харесай

Головкин: Реваншът с Канело е приоритет за септември

Настоящият първенец на WBC, WBA, IBF и IBO в междинна категория Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) съобщи, че срещата реванш с мексиканската суперзвезда Саул "Канело " Алварес (49-1-2, 34 КО) е негов приоритет за септември тази година.

Двамата боксьори трябваше да се изправят един против различен на 5-ти май в Лас Вегас, само че събитието бе анулирано, откакто Канело даде две позитивни допинг проби за неразрешеното вещество кленбутерол.

Мексиканецът получи шестмесечно наказване за тези свои дейности и в този момент възнамерява да се бие още веднъж през септември - което може да се окаже новата дата за среща с Головкин.

"Реваншът с Канело би била най-голямата боксова среща в света. Това би бил дуел, който ще бъде доста потребен стопански за всички забъркани в него. Аз съм подготвен за септември, в случай че и те са подготвени ", съобщи казахстанецът.

"Канело е мои главен приоритет за септември, само че разбирам, че има и други бойци като Джермал Чарло и Били Джо Сондърс, само че за в този момент оставам концентриран върху идната ми среща на 5-ти май и по-късно ще забележим какво се случва с Алварес ", добави Генади Головкин.

След като срещата с Канело пропадна, Головкин небрежно завърши договорка за дуел с американеца с арменски корени Ванес Мартиросян за същата дата, само че този път в Карсън, Калифорния.

"Мартиросян е друг боксьор, той е по-висок и има изцяло друг жанр спрямо Канело, само че аз съм подготвен да сътворя следващото шоу и да дам на публиката това, което желае ", приключи Головкин.

На първата конференция преди идната среща президентът на WBC Маурисио Сулейман показа нов колан наименуван "Цзелтал ", който санкциониращият орган ще връчи на спечелилия от борбата на 5-ти май. На него изпъква фразата "BATS'IL AJAW CHIAPAS ", което значи "истински воин ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР