Настоящият сезон определено е тежък за тенис феновете, които трябваше

...
Настоящият сезон определено е тежък за тенис феновете, които трябваше
Коментари Харесай

Отказванията не спират: Още един бивш член на топ 20 обяви оттеглянето си от спорта

Настоящият сезон несъмнено е тежък за тенис почитателите, които трябваше да видят по какъв начин редица от най-големите имена в спорта приключват своите кариери. Всичко стартира с отдръпването на тогавашната номер едно Ашли Барти, а след това към нея се причислиха звезди от ранга на Хуан Мартин Дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Серина Уилямс и Роджър Федерер, който напълно неотдавна изигра последния си мач по време на завършилия неотдавна Laver Cup.

На фона на всичко това, то надали идното отричане на ветерана Андреас Сепи е изключително огромна вест, само че той въпреки всичко изрично си е заслужил уважението на своите сътрудници. 38-годишният тенисист е притежател на три ATP трофеи през своята кариера и е достигал до номер 18 в международната класация.

Сепи може да се похвали с победи над Надал и Федерер, като точно той е единственият състезател с триумф над Маестрото в първата седмица на Аустрелиън Оупън, надигравайки го в третия кръг на конкуренцията през 2015-та година.Освен това Андреас може да се похвали с 66 следващи участия в главната скица на шампионатите от Големия шлем, като тазгодишният Ролан Гарос беше първото подобо съревнование, за което южнотиролеца не съумя да се класира от 2005-та насам.

В момента италаинецът заема 257-ма позиция в подреждането на тенисистите и е вторият най-възрастен член на топ 300, отстъпвайки само на Фернандо Вердаско. Оказва се обаче, че Сепи за следващ път е наранил коляното си и е трябвало да одобри, че неговото тяло към този момент не може да устоя на натоварванията в професионалния спорт и тъкмо заради това ще забележим за последно ветерана в деяние на идните надпревари в Неапол и Ортисей, които ще се проведат през идните две седмици.
   View this post on Instagram

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР