Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп е подписал указ, който

...
Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп е подписал указ, който
Коментари Харесай

Тръмп отмени ограниченията за пътуване от Европа и Бразилия в САЩ

Настоящият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подписал декрет, който анулира рестриктивните мерки, наложени по отношение на пандемията COVID-19 за пътувания до Съединени американски щати от Англия, Ирландия, както и от страните от Шенген и Бразилия.

„ Неограниченото влизане в Съединените щати на лица, които са се намирали в страните от Шенгенската зона, Англия, Ирландия и Бразилия, към този момент не носят щета на ползите на Съединените щати. В тази връзка декларирам, че изпълнителните укази за прекъсване на влизането приключват своето деяние от 12: 01 (19:01 българско време) на 26 януари ", - се споделя в известието, оповестено от пресслужбата на Белия дом.

Отбелязва се, че въведените преди този момент ограничения ще престанат да се ползват, откакто влязат в действие разпоредбите за показване на негативен тест за ковид за всички чужденци, идващи в Съединени американски щати.

По-рано стана известно. че Тръмп е подписал декрет, ограничителен властта на служителите технократи при вземането на решения и контролиране.

В същото време, представителят на Джо Байдън Джен Псаки е оповестила на страницата си в Twitter, че новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще попречи на настоящия водач Доналд Тръмп да анулира рестриктивните мерки, наложени за влизане в Съединени американски щати заради пандемията от ковид.

Според нейните думи, Байдън няма да разреши заповедта на Тръмп да влезе в действие. „ По съвет на здравния си екип администрацията няма желание да анулира тези ограничавания на 26 януари. Напротив, ние планираме да затегнем ограниченията за публично здраве при интернационалните пътувания, с цел да понижим разпространяването на COVID-19 “, написала е Псаки.

Тя е отбелязала, че пандемията продължава, по света се появяват повече инфекциозни варианти. Според нея в този момент „ не е моментът да се отстраняват рестриктивните мерки за интернационалните пътувания “.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР