Настоящият президент на САЩ Джо Байдън отстъпва по рейтинг на

...
Настоящият президент на САЩ Джо Байдън отстъпва по рейтинг на
Коментари Харесай

Тръмп изпреварва Байдън в ключови щати

Настоящият президент на Съединени американски щати Джо Байдън отстъпва по рейтинг на главния си противник на идните избори Доналд Тръмп в 5 от 6-те основни щата. Това демонстрират резултатите от социологическо изследване, поръчано от The New York Times. Резултатите демонстрират, че Байдън изостава от Тръмп в съвсем всички колебаещи се щати (swing state), където по традиция демократите и републиканците нямат трайна поддръжка. Това прави тези щати нещо като общоамерикански „ барометър “ за известността на двете партии. Изоставането на Байдън от Тръмп варира от 3 до 10 процентни пункта измежду гласоподавателите, интервюирани в Аризона, Джорджия, Мичиган, Невада и Пенсилвания. И единствено в един колебаещ се щат настоящият президент резервира преимущество - Уисконсин.


Прави усещане, че преди изборите през 2020 година, които Байдън завоюва, той имаше по-висок рейтинг във всичките шест упоменати щата. Според интервюираните гласоподаватели главната причина за недоволството им от Байдън е разочароващото положение на американската стопанска система. Много от тях настояват, че политиката на сегашния президент им е навредила персонално, до момента в който политиката на Тръмп по време на неговото президентство, в противен случай, им е била от изгода.

Следващите президентски избори в Съединени американски щати ще се проведат през ноември 2024 година През април тази година Джо Байдън към този момент удостовери, че има намерение да се кандидатира за втори мандат. Републиканската партия, за която Тръмп се кандидатира през 2016 година и 2020 година, към момента не е определила своя претендент, сега тече процедурата на вътрешни „ избори “, известна като „ праймериз “. Но точно Доналд Тръмп има най-голям рейтинг измежду републиканците. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР