Настоящият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен

...
Настоящият председател на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Усрула фон дер Лайен е претендент за генерален секретар на НАТО


Настоящият ръководител на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен ще се кандидатира за общоприет секретар за НАТО, предава Фокус, представено от италианския вестник La Repubblica. Това ще стане, при изискване, че не бъде избрана отново в Европейска комисия.

Подготовката за кандидатурата й е почнала преди няколко месеца, оповестява изданието. Пътуването на Фон дер Лайен в Канада и Съединени американски щати би трябвало да се прегледа в подтекста на вероятно издигане на кандидатурата й за поста общоприет секретар на НАТО.

През юли, по време на срещата на върха на Алианса, ще бъде изработен опит за удължение на мандата с още една година на Йенс Столтенберг – сегашния общоприет секретар на НАТО.

Според La Repubblica в случай че Фон дер Лайен застане отпред на НАТО, това би било “идеалното решение за американците, защото евентуалните различни претенденти не са напълно безапелационни “. Изданието показва, че претенциите й за поста „ нарушават сюжетите, които страните и партиите градят през последните месеци в навечерието на изборите през 2024 година “

Председателят на Европейска комисия ще замине за Отава на 7 март, а на идващия ден за Вашингтон. Тя ще се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. На срещата ще бъдат обсъждани  сътрудничеството в региона на околната среда и сигурността, както и обстановката в Украйна и въпроси на взаимоотношението с Китай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР