Настоящият пилот на Алфа Ромео Валтери Ботас разкри, че е

...
Настоящият пилот на Алфа Ромео Валтери Ботас разкри, че е
Коментари Харесай

Ботас разкри, че е страдал от хранително разстройство в началото на кариерата си

Настоящият водач на Алфа Ромео Валтери Ботас разкри, че е страдал от недиагносцицирано хранително разстройство при започване на своята кариерара във Формула 1. Финландецът направи своя дебют в спорта през 2013 година с тима на Уилямс, където прекара първите четири сезона от своята кариера. След това той се състезава за Мерцедес в интервал 2017-2021, а от 2022 насам е част от Алфа Ромео.

В изявление с финландската журналистка Мария Вейтола 10 години след своя дебют Ботас изясни, че тежкият подготвителен режим, на който той се е бил подложил тогава, е довел до въпросното хранително разстройство. Той също по този начин добави, че е посещавал психолог в хода на сезон 2021, когато не е знаел къде тъкмо ще продължи своята кариера след раздялата с Мерцедес.
 Валтери Ботас е бил покрай отричане от Формула 1 през 2015 поради душевен проблеми Валтери Ботас е бил покрай отричане от Формула 1 през 2015 поради душевен проблеми
„ Тренирах до момента в който не доближи физическа и психическа болежка. Нещата излязоха отвън надзор, пристрастих се. Никога не съм имал публична диагноза хранително разстройство, само че несъмнено страдах от такова.

„ Не бе доста здравословно. Исках да съм най-хубавия и смятах, че това е методът. Ако тимът ми кажеше, че би трябвало да съм 68 кг, а аз кардинално тежа към 73, то аз щях да направя всичко, с цел да стигна до тези 68 кг “, изясни Ботас.

„ Предният сезон не беше лек, тъй като бъдещето ми беше заложено на карта и аз не знаех къде ще карам. Понеже ние сме доста корави момчета си мислим, че нямаме потребност от помощ и можем да се оправим с всички проблеми единствено като гледаме в огледалото. Но един експерт (психолог) знае по какъв начин да зададе верните въпроси, с цел да ти помогне “, добави още финландецът.

За него това не е първи случай, в който той търси помощ от страна на психолог по време на своята кариера във Формула 1. През лятото на 2015 Ботас също стори това вследствие на кончината на Жул Бианки, който напусна този свят девет месеца след злополуката си в Гран При на Япония през 2014 година.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР