Настоящият кмет на Сандански Атанас Стоянов от ВМРО ще се

...
Настоящият кмет на Сандански Атанас Стоянов от ВМРО ще се
Коментари Харесай

Местни избори 2023! Сандански-градът, опазил се от долнопробни кандидат-кметски интриги, пример за умерена политика и интелигентна надпревара

Настоящият кмет на Сандански Атанас Стоянов от Вътрешна македонска революционна организация ще се кандидатира за следващ управнически мандат. Срещу него в борбата за кметския пост излиза водачът на Политическа партия ГЕРБ Стоян Стоев. И това са политиците, които ще доближат до балотаж, какъвто се чака към този момент в курортния град. По места в региона претендентите за кметове са ясни и в случай че не са се оповестили публично, то те се разпознават, поради експанзията, с която се насочат към локалните избори през есента, решили, че с оплюване на съперника ще стигнат надалеч. Крайно неверно решение, надалеч от същинската политика, такава каквато сега следим в Сандански.

Действащият кмет Атанас Стоянов е извънредно различим властник, който познават персонално и в най-закътаните села в общината, защото във времето на мандата си направи не малко за възстановяване благосъстоянието им. Минал през всички равнища на локалното самоуправление, Стоянов има една отлична характерност, а точно, държи се надалеч от всевъзможни спорове и интриги с съперници, предприемачи, общественици, което му завоюва благосклонностите на съгражданите му, дали своят вот му доверие през 2019-та година. Тогава Атанас

Стоянов безапелационно победи претендента на ГЕРБ Кирил Котев. И до през днешния ден Стоянов не сподели неприятна дума за предшественика си за разлика от доста от кметовете в Пиринско, които оправдаваха безсилието си и грешките си с неприятно завещание, оставено от предходен властник. Остана правилен на това, което съобщи в предходната кандидат-кметска конкуренция „ Изборите са си избори, те ще минат. Важното и смисленото е да останем хора с човешки полезности и добродетели! “, споделяше Стоянов и 4 години потвърди, че кметският трон не го е трансформирал, по този начин настояват всички, с които той работи.

Диалогичен работохолик, Атанас Стоянов, направи доста за Сандански, към момента не сме в предизборна акция, с цел да изреждаме осъществените планове, построените нови улици и емблематични булеварди и всичко, което се случи в курортния град в последните няколко години, само че не може да не се означи, че сега Сандански е чист, спретнат, цялостен с туристи, привлекателна дестинация за гости от страната и чужбина, център на голям брой спортни и културни събития .

Заведенията и хотелите са цялостни, градът е жив и е един от най-красивите градове в региона, което е косвена оценка за работата на сегашния кмет. " За да довършим започнатите положителни неща за града, по този начин Атанас Стоянов стимулира пред Struma. com решението си да се кандидатира за кмет. На провокативен въпрос, към другите претенденти за кметове в идните избори през есента, кметът Стоянов сбито дава отговор: Отнасям се с огромно почитание към всички претенденти, това е политическо съревнование , в което всички имат право да вземат участие, а решението кой е най-достойният, е в ръцете негово величество гласоподавателят ", споделя кметът. За връзките си с главния конкурент Стоян Стоев, Атанас Стоянов твърди, че сред тях не съществува конфронтация и омраза, всеки организира своята политика, без да пречи на другия.

Умерено и диалогично е поведениет о и на спрягания за главен конкурент на Стоянов, водачът на Политическа партия ГЕРБ Стоян Стоев. Млад и витален, Стоев не спря да се среща с хората от града и селата в качеството му на партиен водач. Вратата на офиса му е отворена за всевъзможни проблеми на жителите, които Стоев прегръща като свои и търси способи за решението им. Активността на герберския лидер не е единствено за преди изборите, Стоев организираше целогодишно непрекъсната политика , заявявайки още преди 4 години, че ръководената от него група в Общински съвет ще бъде градивната съпротива на властта. И съблюдава обещанието си, ГЕРБ се намесваше интензивно в решенията на съвета, успявайки да стопира осъществяването на такива, които са в ущърб на ползите на града.

Стъпка по стъпка и вследствие на упоритостта си, Стоев стана мощно различим измежду съгражданите си, скъп от съпартийците си, които единомислещо му гласоподаваха доверие да се изправи против настоящ кмет с положителни позиции и известност. ГЕРБ предсказват избирателен триумф на претендента си. В МРО са уверени, че санданчани ще оценят по достолепие работата на настоящия кмет и ще му дадат доверието си за нов мандат. Прогнозите за кметската борба в Сандански сега са, че Стоев и Стоянов ще доближат до балотаж, не се чакат изненади от страна на други участници в кметската конкуренция.

Петя Колева

Ст. Стоев


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР