Настоящите санкции на САЩ срещу Иран е малко вероятно да

...
Настоящите санкции на САЩ срещу Иран е малко вероятно да
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ не могат да спрат петролния износ на Иран

Настоящите наказания на Съединени американски щати против Иран е малко евентуално да спрат напълно иранския експорт на нефт, а Техеран няма да може да затвори даже отчасти основните проливи Ормуз и Баб ал-Мандаб.

Това съобщи Ибрахим ал-Муана, дълготраен консултант в министерството на енергетиката на Саудитска Арабия, представен от Reuters.

Иран ще бъде първият, който ще изгуби, в случай че блокира двата огромни корабоплавателни маршрута и всяко сходно деяние ще докара до спомагателни наказания за Иран, съобщи Муана на петролна конференция в Норвегия.

По-рано управляващите в Техеран заплашиха, че в случай че не могат да продават петрола си поради американските наказания, те няма да разрешат на никоя страна в района да го прави, заплашвайки да блокират Ормузкия пролив.

" Количеството нефт, което минава през Ормузкия пролив, е доста огромно. Става въпрос за над 18 млн. барела на ден, към 2/3 от международната морска търговия с петрол. Отрязването на петрола оттова ще докара до изострен дефицит на нефт и цените ще скочат до небесата ", сподели Муана.

" Способен ли е Иран и желае ли да затвори изцяло, или даже отчасти, Ормузкия пролив и протока Баб ал-Мандаб, или и двата? Отговорът е не, в действителност огромно не. Сегашните наказания няма да спрат напълно износа на Иран ", изясни енергийният специалист.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изтегли страната си от нуклеарното съглашение сред Иран и международните сили, съгласно което глобите бяха анулирани, а в подмяна Техеран наложи съществени ограничавания върху нуклеарната си стратегия. Малко по-късно администрацията на Тръмп едностранно възстановяви глобите против иранците.

Иранският експорт на недопечен нефт и кондензат през август ще падне под 70 млн. барела за пръв път от април 2017 година, доста преди рестриктивните мерки на Вашингтон да влязат в действие.

Общият размер, който се създава от ултра лек недопечен нефт в Иран и се товари, се прави оценка на 64 млн. барела, или 2.06 млн. барела дневно, по отношение на върховите 92.8 млн. барела, или 3.09 млн. барела дневно през април, демонстрират предварителни данни на Reuters.

За да резервира клиентите си, Иран понижи цените на суровия нефт до най-ниските равнища от 2004 година, по данни на Reuters. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР