Настоящи министри и ГЕРБ си размениха твърдения и опровержения за

...
Настоящи министри и ГЕРБ си размениха твърдения и опровержения за
Коментари Харесай

Настоящи министри и ГЕРБ в спор за пенсионната политика

Настоящи министри и ГЕРБ си размениха изказвания и опровержения за пенсионната политика при дебатите по вота на съмнение към кабинета "Петков ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Вотът е импортиран от ГЕРБ-СДС и е поради неуспеха на държавното управление във финансово-икономическата политика.

При ръководството на ГЕРБ 2017-2021 година междинната пенсия набъбна с съвсем 200 лева, въведена бе и добавката от 50 лева .,

посочи някогашният обществен министър в кабинета "Борисов " Деница Сачева. Днес това, което един финансов министър твърди, е, че би трябвало да пренебрегнем устойчивостта на системата, уточни тя и попита от кое място ще дойдат парите за 2023 година, 2024 година за разноските, които са заложени.

Сачева изиска финансовият министър Асен Василев да показа тригодишната бюджетна прогноза ,

с цел да се знае дали ще се взимат още заеми, или ще се усилват налози, да вземем за пример. Тя означи, че сред двете четения на актуализацията на ДОО, ГЕРБ предлага минималният размер на пенсията да е 430 лева, а плануваните промени от 1 октомври да отпаднат, тъй като не са добре премислени и съгласувани със заинтригуваните страни.

Извън пенсиите - за какво България е на 20 място по най-висока инфлация при храните, съгласно Национален статистически институт, попита още Деница Сачева.

Минималната пенсия, с препоръчаната актуализация, се качва на 467 лева или 167 лева нарастване за 12 месеца, отговори Асен Василев .

За 12 години, поради сбърканата философия, не успяхте да извършите това, което нашите "некадърни държавни управления " направиха за 12 месеца, обърна се той към някогашните ръководещи.

Делът на пенсиите от Брутният вътрешен продукт у нас с плануваните нараствания в актуализацията е 10,4 на 100, само че,

макар нарастването не можем да реализираме средноевропейския дял от 12,7 на 100 и да дадем на пенсионерите това, което са изработили и заслужават, съобщи още вицепремиерът. Причината, съгласно него, е, че няма по какъв начин за една година да се наваксат 12 пропуснати години. Асен Василев беше безапелационен, че нито страната ще банкрутира, нито ще има проблеми.

По думите му има опция за в допълнение нарастване на пенсиите .

Но, добави министърът, това е станало допустимо, тъй като "едни 3,9 милиарда лева не отиват в кюлчета, касички, а при пенсионерите ". И, в случай че би трябвало да предпочитам като финансов министър сред кюлчетата и пачките или сред култа за нулев бюджетен недостиг и това пенсионерите да могат да живеят относително почтено, постоянно ще избера пенсионерите да могат да живеят относително почтено, заявява Асен Василев.

Това държавно управление има всички лостове и може да каже от кое място ще дойдат парите за осъвременяване на пенсиите ,

уточни също и министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков. Пенсионерите смятаха политиката на държавното управление на ГЕРБ като геноцид към тях, добави той. За 12 години ръководство водихте ужасяваща политика за българите, в центъра слагахте финансовата непоклатимост на системите, най-много на пенсионната, в което няма нищо неприятно, само че това постоянно беше за сметка на хората, акцентира Гьоков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР