Настоящи и завършили български студенти в Германия се обърнаха с

...
Настоящи и завършили български студенти в Германия се обърнаха с
Коментари Харесай

Протестиращи български студенти се обърнаха към Меркел с отворено писмо

Настоящи и приключили български студенти в Германия се обърнаха с отворено писмо към канцлерката Меркел и ръководещия Християндемократически съюз (ХДС) за да насочат вниманието им към събитията в България, оповестява Дойче веле във вторник.

" Ние, българските студенти в Германия, се обръщаме към Вас с молбата да насочите вниманието си към продължаващите към този момент седмици митинги в България ", стартира отвореното писмо.

Студентите изясняват, че " неизброимите корупционни кавги през последните години, неналичието на разделяне на управляващите и цензурата върху медиите съставляват единствено дребна част от аргументите за всеобщото неодобрение ".

" При това корупцията у нас визира освен българското население, а всеки един европейски жител, чиито налози биват разходвани през преразпределителните механизми на Европейски Съюз по планове и стратегии за развиване в България ", пишат още българските студенти и задават следния въпрос: " Как бихте оправдали и легитимирали партньорството на партия ХДС с партия ГЕРБ, макар многочислените корупционни кавги, утвърдилата се медийна несвобода и неналичието на разделяне на управляващите? ".

По-нататък в писмото си българите, присъединили се в самодейността, напомнят, че точно като студенти в Германия са усвоили демократичните полезности, правила и правила, заложени в основата на всяка правова страна. " Сега ние желаеме да пренесем в нашата татковина същите правила, изразяващи се в разделяне на управляващите, транспарантни избори, демократично ръководство, самостоятелна правосъдна система и независимост на словото и медиите. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР