Наставниците на Левски и ЦСКА - Станимир Стоилов и Стойчо

...
Наставниците на Левски и ЦСКА - Станимир Стоилов и Стойчо
Коментари Харесай

Отговорникът за ВАР у нас: Омръзна ми все ние да сме виновни на някой

Наставниците на Левски и ЦСКА - Станимир Стоилов и Стойчо Младенов, показаха недоволството си след дербито от изискванията, при които се организира то. Една от забележките им бе, че не са били начертани червени линии върху белите, както е по традиция, с цел да се виждат по-ясно рамките на игрището, центъра и наказателните полета.

У нас царува мнението, че виновността за това е точно във ВАР, който работел единствено с бяла багра.

" Нямаше проблем ВАР да работи и при червени линии или с различен цвят ", разгласи отговорникът за ВАР у нас - Петър Петров.

" Има условие системата да се калибрира по отношение на линиите един час преди началото на мача. Няма значение какви са те - червени, бели или с различен цвят. Просто би трябвало да се знае. до десетата минута всичко бе обикновено, след това обстановката се промени. Тогава можеше линиите да бъдат боядисани с алено, само че нямаше подготвеност за това. Какви ли не мнения слушам за ВАР. Едва ли не това бил някакъв български вид. Няма такова нещо! БФС има контракт с " Хоукай иновейшънс ", с която работят ФИФА, УЕФА и водещи федерации. Освен това, има обединен протокол, който работи в цяла Европа. При сходни условия, както и линии с червен цвят, има само проблем с офсайд технологията. Тя чертае 3D модели и тегли линиите за тънките засади, а при подобен сняг или мощен пороен дъжд офсайд системата има проблем, защото самите обективи на камерите се замърсяват и не могат да работят. Това обаче не пречи обстановките да се гледат на стопкадър или 2D. В Нидерландия, когато има подобен дъжд, клубовете се уведомяват още преди кръга, че офсайд системата няма да работи. И преди всеки мач се попълня протокол. Когато представим подобен на родните клубове, те стартират да се питат какво, за какво, ами по какъв начин... ", продължи Петров.

" Ние сме наематели на системата, а не нейни притежатели. Само една апаратна коства големи пари. "

Петров даже разгласи, че още през вчерашния ден сутринта от Враца са го уведомили, че линиите ще бъдат червени, а от Славия са споделили, че на " Овча купел " ще си останат бели.

" Така би трябвало да се работи, с цел да може системата да има време да се калибрира и да се уточнят останалите неща, да се подпишат протоколите за техническата конференция, каквато има преди всеки мач. Омръзна ми все ние да сме отговорни на някой. Да ни упрекват, че местим линии, както в тази ситуация с Левски и ЦСКА, че срещата се доигра по този метод. В България нещата постоянно се трансферират на някой различен. В последна сметка имаше и основен арбитър на този мач, който да реши, че срещата може да продължи, или не ", приключи Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР