Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира предстоящия двубой със Сампдория,

...
Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри коментира предстоящия двубой със Сампдория,
Коментари Харесай

Алегри: Не мисля, че ще печелим лесно само защото сме Ювентус

Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри разяснява идния дуел със Сампдория, травмите в своя тим и огромната конкуренция в шампионата.

Изправяме се против тим, който игра добре против Аталанта, създавайки положения, удряйки две греди и вкарвайки гол (който беше анулиран - б.р.). Никога не е елементарно да се играе на “Мараси ”. Ще има моменти по време на мача, в които ще би трябвало да се пазиме добре. Когато почитателите ги окуражават, тогава е най-трудният интервал в мача. 

Контузиите в тима? Вдига се доста звук, когато има мускулна контузия в Ювентус. Анхел Ди Мария има проблеми с аддуктора и ще бъде навън за седмица, а може би за 10 дни. Възможно е да се върне и по-рано. Нищо не мога да направя за травмата на Пол Погба в менискуса или за рамото на Уестън Маккени. Войчех Шчесни също има проблем с аддуктора, който може да бъде решен. Матия Перин е благонадежден, а контузиите са част от сезона. Не съм обезпокоен, работим с интензитет. Изиграхме три значими мача, само че тимът е отпочинал. Трябва да работим тихомълком, с цел да подобрим формата си и да напредваме малко по малко.

Доволен съм от Федерико Гати, на следващия ден ще играе един всред него и Даниеле Ругани. Ще мятам монета - ези за Гати, тура за Ругани. Леонардо Бонучи имаше проблеми с флексорния мускул по време на почивката на дуела със Сасуоло. Оправихме се с него през седмицата, само че към този момент съм решил, че няма да е титуляр на следващия ден. Все отново той ще пътува с нас и е разполагаем. Федерико Киеза прогресира добре. Ще се веселя, в случай че се завърне преди Световното състезание. Не бива да мечтаем, аз съм прагматик и реалист. В момента не мога да разгадавам на него и това е обикновено. Адриен Рабио на следващия ден ще играе. Той направи мощен минал сезон, отличен за неговите качества и характерности. Винаги съм го приемал за състезател на Ювентус.

Трябва да се трудим интензивно. Има осем топ тима: Милан, Интер, Наполи, Ювентус, Лацио, Рома, Аталанта и Фиорентина. Милан са любимци на хартия, а Интер се укрепиха. Сезонът е дълъг, като идващите три месеца са значими, само че би трябвало да мислим за нас самите и да подобрим нашия резултат. В момента не можем да бъдем любимци. Трябва да работим крепко, да сме тихи и да знаем, че с цел да печелим, би трябвало да страдаме. Не мисля, че ще печелим елементарно единствено тъй като сме Ювентус. Вчера гледах Интер, те бяха мощни предишния сезон, а в този момент са още по-силни. Ние обаче не трябва да мислим за останалите, а за това да се подобряваме и да запазим нашата покорност. Нуждаем се от пристрастеност, саможертви и нужната техника, с цел да играем футбол.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР