Наставникът на Уругвай Оскар Табарес остана доволен от днешната победа

...
Наставникът на Уругвай Оскар Табарес остана доволен от днешната победа
Коментари Харесай

Табарес: Този успех ще ни даде допълнително самочувствие

Наставникът на Уругвай Оскар Табарес остана удовлетворен от днешната победа с 1:0 над Египет в мача от първия кръг в Група А на Световното състезание по футбол в Русия. " Небеснобелите " реализираха инфарктна победа в самия завършек на срещата след попадения на Хосе Хименес в 89-ата минута.

" Тази победа ни дава малко повече успокоение. Най-важното е, че стигнахме до трите точки. Уругвай не беше печелил първия си мач на Световно състезание от 1970 година. Тази " традиция " към този момент е в предишното и желанието ни е да продължим с успехите и в идващите мачове. Борихме се до края и бяхме възнаградени в предпоследната минута. При такива статични положения от време на време топката се оказва в мрежата, а различен път - не. Днес резултатът умерено можеше да бъде и 0:0, в случай че не беше това центриране от фаул в края. Имахме и късмет. Този триумф ще ни даде в допълнение самочувствие ", стартира Табарес.

" Смятам, че някои от футболистите не играха на нормалното си равнище. Но това се случва във футбола. Мисля, че ще дооформим дребните елементи в играта ни и ще продължим във етапа на елиминациите. Не желая да разясня представянето на обособените играчи. Това не е моят жанр, само че имам вяра, че тимът може да играе още по-добре и ще го покаже. Египет сподели, че е сериозен противник, пресираше ни добре и не ни оставяше съвсем никакви пространства. Всички говореха за Салах, само че се видя, че и без него египтяните могат да създадат страховит мач. Това за следващ път потвърждава, че във футбола звездите не са толкоз значими, колкото отборната игра ", добави експертът.

" И ние сме имали дуели без Кавани и Суарес, само че сме побеждавали. Ето, в този мач те не вкараха. На Суарес играта надалеч не се получи. Той имаше три страхотни положения, само че не ги осъществя. Трябва да отдадем заслуженото и на вратаря на противника, който имаше няколко изключителни намеси. Това се случва на нападателите от време на време. Имат шансове, само че против тях е страховит вратар. Не съм обезпокоен изключително от пропуските на Суарес. Щом той е добре физически и играе, ще стартира и да бележи. Доказал го е. В последна сметка се е случвало и Пеле, Марадона и Меси да нямат ден ", приключи Табарес. Мондиал 2018 1 кръг, петък 15 юни  Египет 0:1краен резулат  Уругвай
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР