Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че тимът му е

...
Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че тимът му е
Коментари Харесай

Пенев: Защо да нямаме сили за Купата и титлата?

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев съобщи, че отборът му е в борбата за шампионската купа в Първа лига и Купата на България и ще се бори за двата трофея до края на сезона, съобщи кореспондент на БГНЕС. “Червените ” изостават с три точки от водача в шампионата Лудогорец, а предходната седмица отстраниха “орлите ” в четвъртфиналите на Купата и ще се изправят против Ботев Пловдив в борба за място на финала.

Пенев показа, че положителната игра в двата следващи мача с Лудогорец може да се окаже преломен миг в сезона на “армейците ”. “Не е невероятно, само че това, че играхме добре от началото на плейофите е резултат от това, че играем добре и малко от преди този момент, тъй че вървим в една възходяща линия. За малко време имахме три мача, постигнахме доста положителни резултати, още веднъж влизаме в серия през 3-4 дни мач, тъй че по този начин ще бъде до края. Силно се надявам да продължим. Това е базата, върху която работим, да продължим в действителност по възходяща линия и да приключим шампионата както прилича и да реализираме задачите ”, разяснява той.

Утре ЦСКА посреща Берое на стадион “Българска войска ” в мач от третия плейофен кръг на шампионата, който стартира в 20:00 часа, като при триумф “червените ” ще застигнат водача Лудогорец, преди гостуването на разградчани на Левски в неделя. “Не бих желал да проучвам работата на другите тимове. Аз съм удовлетворен, че нашият тим се намира в добра форма и надгражда. Това ме интересува. Разбира се, обръщам съществено внимание и на другите тимове, само че избирам да си мисля за нашия тим. Тези първи шест тима съгласно мен напълно справедливо са на първите шест места. Ние не подценяваме нито един противник. Очаквам да играем по-добре. Винаги играеш колкото ти разрешава противника. Сериозен тим с положителни футболисти, с готовност да вършат добър футбол, млади треньори, с готовност да израстват. Очакваме сериозен мач и никога не го подценяваме ”, сподели Пенев и добави, че няма контузени футболисти в тима и може да разчита на всичките си ученици.

“Подготвям тима мач за мач, само че ние треньорите се приготвяме за мачовете до края на сезона. Конкретно футболистите би трябвало да мислят единствено за идния мач на следващия ден. Мотивацията е на доста високо равнище, имаме огромно предпочитание да се представим доста добре. Това и вършим и се надяваме това да продължи до края на сезона. Отборът е подготвен, мисля, че показахме в предходните мачове. Аз постоянно съм бил оптимист, доста съм придирчив и от всяка една обстановка желая да екстрахирам максимума, тъй че тимът го демонстрира и дава своя резултат. Полагат нужните старания по време на подготвителния развой ”, сподели още той.

Пенев разяснява и разликата от три точки сред Лудогорец и ЦСКА в шампионата. “Един мач, преди известно време разликата беше повече точки и имаше хора, които бяха обезпокоени, аз персонално – не. В момента е три точки. Победителят ще излезе от директните дуели. Разбира се, в другите мачове не би трябвало да се позволяват неточности. Според мен няма застрахован тим, който ще завоюва всички мачове. Защо да нямаме сили да се преборим за купата и Купата? Не е загадка, че нямаме дълга пейка, само че няма значение, ние сме в борбата и то се вижда. С играта, която демонстрираме сме дали поръчка, че сме главен съперник, тъй че всеки самичък да си направи изборите. Каквото и да се случва, ние до края няма да се откажем. Имам ли 11, излизаме с 11 индивида. За на следващия ден сме подготвени и ще бъдем на терена ”.

Треньорът на ЦСКА за следващ път бе запитан за работата на съдиите, като призна, че чака до края на сезона да има още неточности от тяхна страна, умишлени или неумишлени. “Няма по какъв начин моите думи да бъдат опит за напън, просто споделям нещо, което сме видели безусловно всички. Това са обстоятелства, аз не си изобретявам. И в единия, и в другия мач се видя какво се случи. Не желая да се връщам обратно, оставяме го там. Аз съм с концепцията и визията, че тези хора би трябвало да бъдат незабележими в един футболен мач, да оказват помощ за израстването на тимовете. Те са значими хора, само че би трябвало да минават незабележими. Не е ли по-добре да гледаме един естествен футболен мач, както следим в Европа, в сравнение с непрестанно да приказваме за съдийската тройка. Не желая да ми оказват помощ, само че не желая и да ми пречат, а те пречат на българския футбол и това е към този момент в продължение на доста години. В израстването на българския футбол. Аз съм сигурен, че отново ще има умишлени или неумишлени неточности. Убеден съм в това до края ”, приключи Пенев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР