Наставникът на Спартак (Варна) Димитър Димитров даде интервю пред Sportal.bg

...
Наставникът на Спартак (Варна) Димитър Димитров даде интервю пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Херо: Много приятели казват, че имам мисия невъзможна в Спартак, но аз не мисля така

Наставникът на Спартак (Варна) Димитър Димитров даде изявление пред Sportal.bg в Алания, където " соколите " са на предварителен лагер. Херо сподели, че е оптимист по отношение на спасението на варненския тим, който се намира на последното място във краткотрайното класиране на efbet Лига. Специалистът призна, че може би прави оценка като неточност своята разлъка с националния тим в края на 1999 година, когато престана да бъде народен селекционер, с цел да поеме Левски.

" Чакаме един футболист, с който имаме прелиминарен контракт. Чакаме да се решат визовите проблеми, с цел да може по-бързо да дойде при нас. И може би още един човек ще пристигна на проби до края на лагера. Времето е извънредно малко, с цел да се построи някакъв жанр, само че въпреки всичко ще опитаме това нещо да го създадем. Знам, че задачата е много сложна и тежка, само че имаме оптимизъм. Не е загадка, че ще ни бъде мъчно, доста са значими първите мачове - след семейството на Лудогорец имаме мачове с Хебър и Ботев (Враца), доста ще зависи от първите три мача.

Няма по какъв начин да не ми е тъжно от това, което се случва с футбола с Бургас. Даже го усещам като обиди това положение, което е сега бургаския футбол. Не е обикновено футболът в подобен град като Бургас, с такива обичаи, да е в това положение. Наистина е обидно. Битката за купата? Давам известни желания за Лудогорец - съгласно мен имат по-силни характерности и имат по-изграден жанр. В ЦСКА влязоха доста футболисти, нямат този триумф. Много от срещите ЦСКА ги завоюваха с доза шанс и след статични положения.

Свършеното от Младен Кръстаич е положително - налагането на млади футболисти. Българите сме хора на двете крайности. Трябва да сме малко по-позитивни и дадем повече опция на този човек да покаже своя капацитет. Може би скърбя, че бях за малко отпред на националния тим. Тогава обаче съм се чувствал напълно друго, бях на 38 години, когато започнах в националния тим. Имах потребност от ежедневна работа, може би това беше повода да се хвана с клубен тим. Освен това имах няколко оферти от Левски, само че заради една или друга причина не се получаваше, не бях свободен тогава, несъмнено. И мислех, че това надали не ще е последният късмет да отида в този тим, който в действителност одобрявам. Това беше повода, само че в този момент с времето върша оценка, че може би това е една от грешките ми. Първият ми мач беше против Англия, имаше големи терзания у мен - дали няма да ни скъсат мрежата, само че се представихме почтено.

Като виждам тимовете в " А " група, на множеството треньори съм бил треньор, ха, очевидно годинките си споделят своето. Мъри Стоилов е един от най-хубавите треньори, това е несъмнено. Очаквам Левски да играе напролет по-успешно. Смятам, че с привличането на бразилския централен нападател може би ще се реши казусът с реализацията на голове. Левски ще бъде доста по-добър през втория полусезон, ще имат доста по-добра сработка.

Според мен най-големият проблем в българския футбол е работата в школите. Там считам, че отстъпваме доста на водещите футболни сили. Може би тренировките са извънредно незадоволителни - по един час дневно. Знаете, че едно време имаше спортни учебни заведения, децата едно време се занимаваха извънредно доста с футбола. Другият въпрос е качеството към този момент на самите треньори в школите, изискванията на работа. Много мои другари споделиха, че в Спартак имам " задача невъзможна ", само че аз не съм същото мнение ", съобщи Димитър Димитров. 

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР