Наставникът на Рома Жозе Моуриньо даде интервю пред популярния американски

...
Наставникът на Рома Жозе Моуриньо даде интервю пред популярния американски
Коментари Харесай

Моуриньо: Никога не се задоволявам с второто място, независимо кой отбор водя

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо даде изявление пред известния американски водещ Джеймс Кордън за “Сън”, в което разиска разнообразни тематики като интервала си в Манчестър Юнайтед, уволнението си от Тотнъм, Хари Кейн, Евро 2020 и Суперлигата.

“С Манчестър Юнайтед завоювах три трофея в първия ми сезон. Когато те видях за последно, аз желаех още титли с тима. Аз съм огромен оптимист, само че също по този начин и огромен реалист. Когато спечелихме Лига Европа и Купата на лигата, аз усетих, че играчите, с които разполагах, не бяха задоволителни за идната стъпка. Хората тогава ми споделяха: “Страхотен сезон, завършихте втори”. А аз им отговарях: “Ние станахме втори, това е неприятен сезон”. Харесва ми Манчестър Юнайтед, почитателите бяха невероятни с мен. Мисля, че е добре за тях, че възприемат още един сезон без титли като позитивен. Но при мен поради равнището на упованията, наложени от медиите, обстановката е изцяло друга.

Джеймс, в случай че искаш да бъдеш самодеен, можеш да ме попиташ какъв брой трофея съм спечелил в кариерата ми - 25 и половина. Защо “и половина” ли? Тази половина е финалът (за Купата на лигата през предишния сезон - б.р.), който не изиграх с Тотнъм. Разбира се, че бях отчаян, че не водих тима в този край. Да имам опцията да печеля трофей с клуб, който няма доста такива, беше фантазия. Дали съм изискал да остана за финала, да печеля трофея и тогава да си потегли? Това не беше решение, което аз да взема. Съвет към новия управител? Няма да му давам препоръки. Казвам “сбогом”, поисквам триумф и не преставам напред.

Хари Кейн? Очевидно е, че би трябвало да го задържат. Той е от топ нападателите в света. Много се любувах на работата ми с него. Обичам партньорството му с Хюн-Мин Сон. Дали виждам в Кейн същата упоритост като в Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович? Да, само че когато работех с тези хора, те печелеха трофеи. Става въпрос за завещание, а то е обвързвано с оценки. Но кой знае - след пет седмици Хари може да е европейски първенец. Мисля, че той би трябвало да играе там, където се усеща благополучен. Според мен той е благополучен в Англия, доста е подобаващ за Премиър лийг.

Дали съм разчувствуван за Евро 2020? Винаги се вълнувам за футбола. Когато има пауза, аз се усещам изгубен и празен. Не знам какво да върша след вечеря. Просто променям каналите без подобаващ футбол. Шансовете на Англия? Могат да завоюват шампионата. Виждам единствено, че Франция има необикновен състав, само че като изключим това, не виждам един тим, който да е по-добър от останалите. Дали са ми предложили работа като селекционер? Англия, когато напуснах Челси, само че тогава взех решение, че е прекомерно рано за мен. Също по този начин и Португалия, когато бях в Реал Мадрид. Това беше луда оферта за работа, която не е от самото начало. Мисля, че това е работа, която би ми харесала на по-късен стадий.

Дали съм знаел за Суперлигата преди останалите хора? Знаех, че се приготвя плана и че той ще се появи. Дали се изненадах, че се провали толкоз бързо? Начинът, по който хората реагираха, беше необикновен. Аз съм обожател на футбола и одобрих прочувствено тази реакция. Дали бих възразил на управлението при сходен план? Не мисля, че мениджърите имаме някаква власт, в който и да е клуб сега. Мисля, че е липсващ старомодният футболен управител с огромна власт в клуба.

Най-добрият състезател, който не съм упражнявал? Лионел Меси. Най-добрият мач, от който съм бил част? Бенфика - Порто. За нас, португалците, този мач е всичко - Севера против Юга. Любимото ми място на света? Родният ми град Сетубал. Любимото ми нещо, което да върша в почивния ми ден? Нямам почивни дни. Няма ден, в който да се дистанцирам от футбола и да не обръщам внимание на телефона си”, показа Моуриньо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР