Наставникът на РБ (Лайпциг) не е отписал реванша срещу от

...
Наставникът на РБ (Лайпциг) не е отписал реванша срещу от
Коментари Харесай

Нагелсман надъхан за чудо срещу Ливърпул: Много луди неща са се случвали

Наставникът на Република България (Лайпциг) не е отписал реванша против от 1/8-финалите в Шампионската лига. Германците изгубиха първата среща като алегорични домакини в Будапеща с 0:2, а реваншът е в сряда и също ще се играе в унгарската столица поради рестриктивните мерки с пътуванията около ковид. Тимът от Премиър лийг е в слаба форма и това вдъхва убеденост на “червените бикове”.

“Играчите ми знаят, че във футбола към този момент са се случвали доста луди неща и даден тим може да заличи изоставането си. А ние самите към този момент сме го доказвали”, оптимист е Нагелсман.

“През предишния сезон в шампионата изиграхме няколко велики мача и набрахме самочувствие. В сряда се нуждаем от точната комбинация сред предпочитание за офанзива и солидна игра в отбрана. Към това прибавяме нужното примирение и в това време ловкост. Всичко това ни би трябвало, с цел да продължим напред. Като цяло няма да е лесна задача и аз, и самите състезатели сме наясно с това. Трябва да не повтаряме грешките си от първата среща. Ще дадем всичко от себе си и, несъмнено, можем да помечтаем”, добави треньорът.

33-годишният експерт е измежду най-прогресиращите на своя пост в Европа, като даже призна, че е имал диалог с президента на Флорентино Перес. В Германия пък също е измежду спряганите за селекционер на националния отбор.

В Будапеща против него ще се изправи сънародникът му, който е любимец за мястото на Йоахим Льов. “Разбира се, че Клоп е извънреден ментор - съобщи Нагелсман. - Дали той би трябвало да поеме Бундестима? Не желая да давам отговор на този въпрос, тъй като от една страна ни следва значим мач против Ливърпул, а от друга, почтено казано, въобще не ме интересува. Все отново считам, че Ливърпул и Клоп са удовлетворени от съдействието си. Най-добре питайте Юрген. Дали аз ще наследя Льов? Не”.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР