Наставникът на Милан Стефано Пиоли намекна, че в сблъсъка с

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли намекна, че в сблъсъка с
Коментари Харесай

Пиоли подсказа кой може да замести Леао в сблъсъка с Наполи

Наставникът на Милан Стефано Пиоли загатна, че в конфликта с Наполи осъдената звезда Рафаел Леао ще бъде сменен от дясното крило Алексис Салемакерс, както допускат италианските медии.

“Труден мач против конкурент, който има всички заложби на страховит тим. Разполагат с техника и качество, а също по този начин са добре тренирани. Зарядът на нашите почитатели е на най-високо равнище и ние получаваме доста сила от тях. Точно от това се нуждаем, с цел да играем нашия футбол. Заместникът на Леао? Няма значение кой се отсъства на следващия ден, а да имаме дух и качество. Салемакерс е дясно крило с добър десен крайник и може да играе отляво, да преследва и да стреля. Интензитетът на следващия ден ще бъде доста значим. Ще извикам 25 играчи, всички от които са разполагаем и имат предпочитание. С повишаването на равнището на съперниците ни би трябвало да се повишава и нивото на нашето показване.

Очаквам трогателен мач топка след топка, отиграване след отиграване, както и доста дуели. Не желая да лишавам нищо от самостоятелните качества на моите играчи, само че вършим по този начин, че най-важната ни характерност е методът ни на игра. Ясно е, че груповото равнище усъвършенства характерностите. Виктор Осимен? Утре ще стартираме 11 против 11. Наполи разполагат с Лучано Спалети, който постоянно кара тимовете си да играят с ясна и прецизна еднаквост. Пазарът му разреши да купи играчи, които може би не са толкоз познати, само че са подобаващи. Спалети си има своите подготовка и тактика, а на следващия ден ще кажа дали сме били по-добри или по-слаби от тях. Ние сме два сходни тима - маневрираме, играем надълбоко и се опитваме да не сме пасивни в отбрана. Утре ще забележим кой е по-добрият.

Това е борба за Скудетото, тъй като сезонът ще бъде толкоз равносилен, че три точки допълнително или по-малко могат да създадат разликата. Не толкоз, че се изправяме против Наполи, колкото това, че трите точки са способни да създадат разликата. Все отново акцията е дълга и всеки мач е битка за Скудетото. Според мен през този сезон има повече тимове, готови да се оправят сносно, има огромен баланс. Много от по-малките и междинните отбори израснаха и във всеки мач би трябвало да направиш много, с цел да ги победиш. Съгласен съм с всичко, което споделя Паоло Малдини. А дали самият Леао знае, че е по-добре да остане в Милан? С това, което демонстрира, безусловно да. Той има огромно предпочитание и е отсреща. Прави всичко на върха на опциите си ”, разяснява Пиоли на днешната си конференция.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР