Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира драматичната победа с дузпи

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли коментира драматичната победа с дузпи
Коментари Харесай

Пиоли: За първи път се случва нещо подобно, но такъв е футболът

Наставникът на Милан Стефано Пиоли разяснява трагичната победа с дузпи над Рио Аве, която класира тима в груповата фаза на Лига Европа.

“За първи път се случва нещо сходно, само че подобен е футболът. Мисля, че контролирахме добре мача, само че техният изравнителен гол ни изненада, това беше първото им действително състояние. След това дуелът стана по-труден. От една страна, поради качествата на съперника ни, въпреки това, защото ние не бяхме задоволително ясни. Това не беше най-хубавият ни мач. Губил съм край за Купата на Италия поради две греди, само че довечера извадихме шанс. Дузпите са малко като лотария, само че момчетата заслужават това поради положените старания да се върнат в дуела и тяхната битка до дъно. Аз съм удовлетворен поради цялата усърдна работа, с цел да стигнем дотук, само че има още доста за възстановяване и ние го знаем.
Coach Pioli's post-match thoughts after the incredible playoff in Portugal
Check out his interview on our App:
— AC Milan (@acmilan) Честно казано, през целия мач, както в постоянното време, по този начин и в продълженията, бях уверен, че можем да създадем поврат и да победим. След това се стигна до дузпи и те не съумяха на три пъти да приключат нещата. Винаги има вяра и ми се желае да имам вяра, че ние вярвахме в това до самия край, че го искахме и че го заслужаваме. Щеше да е тъпо да загубим, това беше първата ни цел за сезона, както и завършек на едно премеждие. Започнахме го предишния сезон през януари, когато навлязохме в позитивна серия, тъй че всичко е наред. Но момчетата знаят, даже и по-добре от мен, че има обстановки, при които би трябвало да сме по-ефективни. Това обаче е единствено началото на сезона и макар че работихме добре, умората към този момент стартира да се натрупва, тъй че това несъмнено е позитивен резултат”, съобщи Пиоли след мача. Лига Европа final кръг, четвъртък 1 октомври  Рио Аве 10:11краен резулат  Милан

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР