Наставникът на Милан Дженаро Гатузо хвърли малко повече светлина около

...
Наставникът на Милан Дженаро Гатузо хвърли малко повече светлина около
Коментари Харесай

Гатузо за Калинич: Който тренира зле, си остава вкъщи

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо хвърли малко повече светлина към отсъствието на Никола Калинич от групата за дуела против Киево, който завърши с сложна победа 3:2 за „ росонерите”. Италианецът удостовери догатките на медиите, че решението е било негово и продикутвано от обстоятелството, че хърватският голаджия не поставя усърдие в тренировките.

Милан зачерта Никола Калинич

40-годишният експерт не се поколеба да работи твърдо по отношение на Калинич, макар че Милан разполага с минимум варианти точно за поста на централния нападател. Италианецът беше безапелационен, че няма да толерира футболисти, които не се влагат на 100 %.

„ Утре е нов ден и във футбола не можеш да си позволиш огорчение”, разяснява Гатузо. „ Разполагам с 25 играча и разпоредбите са идентични за всички.”

Милан продължа да лети, въпреки да се изтеза доста с Киево

„ По време на двата часа подготовка те би трябвало да дадат всичко от себе си. Искам да виждам професионализъм и отдаденост на терена. Който не тренира добре, си остава у дома. Във всеки мач играем за нещо значимо, за нас всички дуели са фундаментални.”

„ Подобрихме се много през последните месеци. Знаем, че някои от играчите ни не са възобновени на 100 %. Наясно сме, че би трябвало да страдаме на терена. Днес бяхме малко мудни на моменти, допуснахме доста неточности в градежа на офанзивите. В момента нямаме право на неверни стъпки. Ако желаеме да се преборим за място в Шампионската лига, грешките няма да ни бъдат от полза”, разяснява още Гатузо.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР