Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, говори пред медиите на

...
Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, говори пред медиите на
Коментари Харесай

Мъри: Ако някой мисли, че Левски е спасен, се лъже

Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, приказва пред медиите на старта на лятната подготовка на " сините " за идния сезон. В типичния си сериозен жанр експертът напомни, че проблемите в клуба не са решени и занапред следва надграждане в структурите му.

" Когато има работа, отмора не ми би трябвало. Това не е проблем за мен. Дай Боже да имаме по-дълго време работа. Батериите са заредени, аз имам и тласък - почитател съм на Левски, тъй че съм постоянно зареден на 100%. Надявам се футболистите също да не са умряли, а да са запазили спортната форма. Започваме в извънредно понижен състав по справедливи аргументи, само че ще се готвим с тези десетина индивида, до момента в който се приберат останалите. "

" Ние би трябвало да си слагаме високи цели - баницата би трябвало да е на най-високото допустимо ходило. Имаме фантазии, ще се опитаме да принудим футболистите да работят по най-хубавия метод. Знаем каква е обстановката в нашия клуб, не мисля, че от първия ден би трябвало да търсим оправдания, по-скоро би трябвало да мислим по какъв начин да се развиваме. "

" Имаме два сигурни нови футболисти. Ако имаше нови контракти, щяха да са тук. Няма други нови. Ако стигнем до решение с Драган, нямаше да взимаме десен бранител, само че незабавно реагирахме. Второто попълнение е много пожелателно. При нас би трябвало да има баланс сред напускащи и влизащи. Има трима с изтичащи контракти и на тяхно място ще влязат трима нови. Под никаква форма не мога да нарушавам финансовия баланс на клуба ", добави Мъри.

" През този интервал спазвахме извънредно прецизно финансовата политика на клуба. От ден дневно се опитвахме да намаляме разноските. Имаме бюджет, от който не желаеме да излизаме. Ако някой си мисли, че Левски е избавен - в противен случай, Левски е в извънредно тежка обстановка. Невъзможно е да надграждаме със супер звезди. Можем да подобряваме игровите си връзки, контрола на мача, футболното ни самочувствие с наличния капацитет. Има къде да подвигаме равнището, всеки състезател би трябвало да се усъвършенства доста. Не би трябвало да живеем на позитивизма от предходната година и да си мислим, че някой е достигнал максимума на опциите си. Ако всеки състезател увеличи своето равнище, по този начин ще се увеличи качеството и на тима. Трябва да продължим с групови дейности. Финансово не можем да мечтаем за нищо по-добро, по-важното за мен е да избегнем банкрут. "

Специалистът показа детайлности по отношение на травмите на новото попълнение Ивелин Попов и Уелтън.

" Мислим, че контузията на Ивелин е отшумяла. Той почва да тренира последователно, без да прекаляваме. Вече е подготвен, може да взе участие, само че не във всичко. Ще го съхраним до началото на лагера. Уелтън е подготвен на 100%, при него се оказа по-бързо лечима контузия. "

" Вярвам доста в работата. Ако играчите желаят да се учат и да се развиват, има накъде още. Имаме благоприятни условия всеки да добави по нещо. Притеснявам се да не си повярват, че това е максимума, да не си сложат сами спирачки. Когато човек си постави самичък спирачки, не е добре. Ще се опитаме да отворим още повече капацитета им. Да, те направиха невъзможното, оттова и последователите останаха удовлетворени. Аз ще съм последният човек, който ще наруши финансовата дисциплинираност. От първия миг задачата беше да спасим съществуването на клуба, има още много неща за донаместване в клуба. "

" В тима сега има задоволително юноши. Там би трябвало да повишим равнището на младите играчи. Какво имам поради? Изискванията се повишиха, Левски взе да върви с водачите и младите играчи имат двоен ангажимент. Всички упрекваме Лудогорец, че употребяват доста чужденци, само че на българите е все по-трудно да отговорят на условията, които покриват чужденците. Преди година можеше и ние да се разходим на терена с фланелката на Левски, в този момент е по-трудно. Така че те ще получат съществени задания от нас. Най-пресния образец - участниците на Европейското си поразвалиха сезона. Това не способства за тяхното развиване, в противен случай - замаяха се. Не съм удовлетворен от представянето им във финала за Купата. Не приказвам за резултата, а за представянето ми. Те също имат ангажимент. Голяма част от младите ще упражняват с втория тим и който ми е необходим, ще го привикам при нас. Който заслужава, ще тренира с първия тим, който не - ще си тренира с втория. Мястото би трябвало да се извоюва ", съобщи Мъри.

" Виждам, че има огромни упования. Разбирам, че имаме огромна отговорност. Препъни камъкът ми се вижда дали ще успеем да запазим упоритостта и желанието за развиване, до каква степен ще можем да се подобрим на терена. Играехме динамично и нападателно, в този момент желаеме да прибавим повече качество в самата игра. Няма да можем от първия ден да чакаме чудеса, само че в случай че успеем да отговаряме на името на Левски и да сме горди на терена, мъчно можем да бъдем победени. Разчитам извънредно на думата " младост ". Като изключим двама-трима, всички са извънредно млади. Тя е хубава, в случай че искаш да играеш на по-високо равнище. Имаме си задания, имаме си път. Аз не мога да чакам големи скокове. Винаги съм казвал, че е значимо Левски да е добре, не дали Станимир Стоилов ще завоюва купа. Ние си вървим по пътя на осъществяване на задачата Левски да е в положително положение като клуб. Никога не съм живял с мисълта Станимир Стоилов да печели титли. С помощта на всички ние би трябвало да вървим нагоре. Задачата ми е тъкмо такава - да подбутвам играчите към такива дейности. "

" Първата цел е присъединяване в евротурнирите. Това ще е лъвски скок за Левски, който ще държи ентусиазма и ще помогне на левскарите да имат вяра в тима. Никога не съм бил последовател на огромния брой играчи. На качество и разсъдък - да. С наличния капацитет ще се опитаме да бъдем равностойни. Надявам се на скок на някой от младите, да влязат в действителна конкуренция. Но сме задоволително, че да играем добър футбол. Играчите би трябвало да схванат, че техният ангажимент е да упражняват. Оправдания от вида на отмалялост са несериозни. Под никаква форма не го одобрявам. След класирането за финала не ми хареса настройката за мача с Ботев. Всеки мач за този тим е край. Отсега нататък би трябвало да се играе по същия метод. "

" С Филип имаме кардинална сделка. Докато неговият клуб не изпрати публично всички документи, сделка с него и сътрудника му имаме. За мен няма да е огромна загуба за Левски. Да, той се усеща благополучен в Левски и откри своята почва да се развива. Най-голямата загуба ще е за Филип - нито за Левски, нито за мен. Той за първи път играе постоянно, усеща любовта на хората. Виждам, че му е нужно време да стъпи на по-сериозно европейско равнище. Има заплаха да се случи това, което стана - неготов да отидеш в чужбина. Затова считам, че за него е най-важно да остане тук. За мен и за Левски няма да е проблем, футболисти се намират. Той оказа помощ извънредно доста за този тим, само че и Левски му оказа помощ да се усеща благополучен. "

" За Суперкупата нямаме никаква изясненост, надяваме се да ни разгласят дата, че да създадем някаква стратегия. Ще се съобразим с присъединяване на Лудогорец, не желаеме да слагаме някой тим в неприятна обстановка. Но няма да пренебрегнем и ползите на Левски. Най-добрата дата е една седмица преди старта на шампионата, по този начин е най-добре за тимовете. Но това са неща, които не вземам решение аз, а и може да се трансформират всеки ден. Нищо не мога да Ви кажа. Нека не играем безсмислени контроли, а футболен конфликт. Това ще е от изгода и за двата тима ", приключи Мъри.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР