Наставникът на Левски Петър Хубчев даде интервю пред “Евима спорт”.

...
Наставникът на Левски Петър Хубчев даде интервю пред “Евима спорт”.
Коментари Харесай

Хубчев: Думите, че съм терорист са силно преувеличен, Левски и ЦСКА са били шампиони по 20-30 пъти, но не значи, че това трябва да продължи

Наставникът на Левски Петър Хубчев даде изявление пред “Евима спорт”. В него той разгласи, че е удовлетворен от представянето на футболистите си по време на лагера в Добринище, само че желае доста повече като организация и нови футболисти. Специалистът добави, че Левски и ЦСКА не би трябвало да лежат на остарели лаври, тъй като светът се развива. “Това, че Левски и ЦСКА са ставали по 20-30 пъти първенци, не значи, че би трябвало да продължи, тъй като светът се развива. За страдание рецесията при двата тима продължава прекомерно дълго”, твърди Хубчев, който е безапелационен, че в актуалния футбол съумяват богатите.

" Това, от което се нуждае един футболен тим за подготовка, го намерихме тук. Хората бяха доста благи. Смея да кажа, че тази седмица мина по най-хубавия метод за футболен тим. Като прибавим и съвършения терен. Моля се да имаме подобен терен и на “Герена”. Мисля, че това, което искахме да забележим от първия лагер, въпреки и без целия тим, се получи доста добре.

Не съм изцяло задоволен от целия подготвителен развой. Като размер, натоварване и отношение към тренировките, нямам забележки към момчетата. От друга страна има чисто професионални неща, които желая да са доста по-добре - като организация, като нови футболисти… Но с тези момчета, които бяха тук, се получи това, което искахме. С ангажимента, че сме нови хора, имаме нови условия и те би трябвало да се нагаждат към нас. Мисля, че значително се получава”, сподели Хубчев във връзка края на първия лагер в Добринище.

" В Левски съм претърпял и пето място, и шесто място. Но най-запомнящи се са купите и купите. Трябва да убедим момчетата, че това което вършим е за тяхно положително и за положителното на клуба. Като стартираме от бяганията, държанието на и отвън терена, което е значимо за имиджа на клуба. Какви ли не неща се приказват за нашия екип - като дисциплинираност, терористи и не знам какво. Те са доста преувеличени”, добави новият треньор на Левски, който е безапелационен, че сините и алените не би трябвало да лежат на остарели лаври.

" Времената са други. Жалко, че живеем още с предишното. Имам пояснение за себе си. Не изисквам, че е най-правилното. Традициите са хубаво нещо, само че те са за това да се нарушават. Това, че Левски и ЦСКА са били по 20-30 пъти първенци, не значи, че би трябвало да продължи. Светът се развива.
Има доста обичайни тимове, които изживяват сложен интервал. За страдание и в ЦСКА, и в Левски това продължава дълго време. А по-възрастните хора са привикнали по напълно различен метод да виждат тези тимове. Съгласен съм, че опциите, държанието и методът, по който се тренира е радикално друг от това, което беше преди. Това играе доста огромна роля в положението на тези тимове.

Преди 30 години парите не бяха преди всичко. Сега, който ми каже, че парите не са най-важното във футбола, просто няма да допускам. Богатите хора съумяват във футбола. Така е и тук. Ще отворя една скоба - допускани са и доста неточности. Финансите са доста значими, само че доста се и злоупотребява на всяко ниво”, добави експертът, който е безапелационен, че няма да лежи на остарели лаври.

" Аз доста добре знам, че имидж се гради доста дълго време и доста мъчно. Бързо и елементарно може и да се срине. Не се подлъгвам с този имидж. Увереност ми дава методът, по който работим с екипа ми и момчетата. Тънкият миг е, че във футбола се желае време, с цел да промениш нещо. В актуалния футболен живот се счита, че трябват сред 2 и 3 години, с цел да реализираш своите хрумвания. Ясно ми е, че в тим като Левски няма кой да ти даде такова време.

Нека да мине време да забележим дали шефовете на Левски ще удържат на думата си. Когато тимът върви, всичко е ОК и всички се съгласяват. Най-тежко е, когато не вървят нещата, тогава елементарно се отказваш от правилата си. Трудно ще пренесем модела на Барселона, Манчестър Юнайтед, Байерн в страната, в която живеем. Няма по какъв начин единствено футболът да просперира. Това е отражение на действителността. Мразя обаче, когато някой каже, че това е България и повече нищо не можем да създадем. Трябва да опитаме”, приключи Петър Хубчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР