Наставникът на Левски Делио Роси обмисля възможността да пусне Холмар

...
Наставникът на Левски Делио Роси обмисля възможността да пусне Холмар
Коментари Харесай

Делио Роси обмисля неочакван ход за мача Вадуц

Наставникът на Левски Делио Роси обмисля опцията да пусне Холмар Ейолфсон като титуляр в утрешния реванш против Вадуц от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Исландецът взе участие на Мондиал 2018 и получи регламентираната отмора от 15 дни за всеки от участниците. Преди няколко дни обаче бранителят се завърна на “Герена” и е в добра кондиция макар паузата. По отношение на трайно контузените - Кали Тиам, Филипе Нашименто и Паулиньо, те няма да бъдат разполагаем на треньора.

“Нито един от контузените не е възобновен. Холмар се възползва от правото си на 15 дни отмора след Световното състезание. Той има потребност от време, с цел да влезе в темп, само че е в положително положение и дали ще играе на следващия ден, е решение, което ще вземем дружно с него”, сподели Роси.

“Този мач е значим, макар че идва в интервал преди да сме почнали сезона. Важно е да създадем всичко допустимо да преодолеем този кръг. Със сигурност резултатът от първия мач е противен и той въздейства, аз обаче считам, че всичко зависи от нас. Ние постигнахме положителни резултати против тимове, които бяха по-добри и загубихме от по-слаби. Мисля, че предпочитание имаше и в първия мач, само че не го показахме на терена. От моя опит знам, че можем да приказваме доста, само че резултатът се реализира терена. Важно е да има искра в очите по време на мача, а не преди това”, изясни Делио.

Наставникът е на мнение, че тимът има нужните качества да показва добър футбол и една победа ще донесе нужното самочувствие, с цел да се върне увереността от края на предишния сезон.

“Аз съм треньор по футбол и с играчите приказвам за футбол. Знам, че всеки може да има всевъзможни проблеми, само че когато излезе на терена, би трябвало да ги не помни. В края на предишния шампионат показахме, че можем да играем добър футбол. Сега ни би трябвало една победа, с цел да си повярваме”, разяснява Роси.

Аз постоянно съм знаел, че моята работа зависи от резултатите. След първия мач имах среща с президента, само че не сме разговаряли по отношение на моето бъдеще. За да работи един човек, би трябвало да се има вяра в неговата работа. Той може да има неприятни резултати, само че да се има вяра в концепциите му. Аз съм треньор и би трябвало да направя всичко допустимо да реализира резултати с тези хора, които имам разполагаем. Не би трябвало да насочваме диалога към песимистична тенденция. Човек би трябвало да бъде оптимист, че ще реализира това, за което е на терена. В първия мач липсваше духът на тима, само че на следващия ден е различен дуел. Историята демонстрира, че всяка една среща е сама за себе си”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР