Наставникът на Казил Жар Никола Спасов сподели, че пътят на

...
Наставникът на Казил Жар Никола Спасов сподели, че пътят на
Коментари Харесай

Никола Спасов: Всичко тръгна от работата на Мъри в Казахстан

Наставникът на Казил Жар Никола Спасов показа, че пътят на българските треньори в Казахстан е бил утъпкан от Станимир Стоилов, който остави отлични усещания с работата си в Астана. Спасов приказва за всички по-интересни тематики към себе си, както и за първите му усещания от казахстанския футбол и отношението към треньорите там.

„ Вече съм един месец с тима. Всичко е обикновено съгласно упованията. Сега сме в подобен стадий на селекция и правене на нов тим. Буквано нов тим. Имаме доста работа, доста съм зает, идват доста чужденци на проби, само че всичко е обикновено в клуб “, стартира Спасов, който е на лагер в Турция.

„ Има разлика сред нашия футбол и казахстанския. Доста по-агресивен е казахстанският футбол, работи се съществено, добре са готови тимовете, има положително равнище “, добави експертът.

„ Старши треньорът е на много високо равнище и е доста почитан. Това е добре и самочувствието на треньора е друго. Дава му се независимост за решения, уважението на е на високо равнище “.

„ Целите са да се направи един тим, който да изкара шампионата на положително равнище, да може да се задържи в групата. Естествено, в случай че създадем отбор за средата на таблицата, ще е отлично “, продължи наставникът.

В Казахстан, с изключение на Никола Спасов, работят още Станимир Стоилов, Георги Дерменджиев и Стойчо Младенов. За отговорността, която лежи върху българските експерти, Спасов показа:

„ Всичко потегли от работата на Мъри, който работи към този момент пета година в Казахстан. След него положителни треньори бяха тук. Отговорността е огромна тук, в действителност всеки един мач, всяко показване ще бъде значимо за мен и останалите треньори “.

Валентин Грънчаров, делегат на Дарик радио в Турция
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР