Наставникът на Интер Антонио Конте потвърди, че Аталанта е отборът,

...
Наставникът на Интер Антонио Конте потвърди, че Аталанта е отборът,
Коментари Харесай

Конте: Много е важно да бием Аталанта в събота

Наставникът на Интер Антонио Конте удостовери, че Аталанта е тимът, който се намира в най-хубава форма в Италия и за „ нерадзурите” следва изкушаващ тест, който е значим за взимане.

След двете следващи победи с 5:0, отборът на Джан Пиеро Гасперини пътуват до Милано, с цел да играят в събота против Интер, а треньорът на Интер има вяра, че срещата ще е интензивна и тимът му би трябвало да продължава да израства.

„ Този мач е значим за продобиване от нас, тъй като играем против тима, който се намира в най-хубава форма в Серия А. Те не престават да се развиват и да бъдат още по-силни, за разлика от предишния сезон. Това е изкушаващ тест за нас, защото Гасперини прави страхотна работа. Той работи със своите хрумвания и елементи върху нещата, поздравления за Джампиеро, защото е работохолик. Аталанта е хубав за наблюдение отбор”, подчертава на брифинга си Конте.

„ Очаква натоварен и здрав във физически аспект мач, защото играят два тима, които обичат скоростта в играта. Трябва да бъдем щастливи от метода, по който вършим нещата, само че имаме да подобряваме някои съставни елементи. Те като че ли са пред нас в развиването си, само че работят от по-отдавна заедно”.

Хората на Конте имат позволени единствено 15 гола в 18 мача, само че Аталанта е тимът, който има най-вече вкарани гола в лигата – 48, които са девет повече от Интер. „ За да спечелиш, би трябвало да вкарваш голове. Трябва да нападаме прелестно, само че салдото е най-съществен. Не е значимо да вкараме доста и да допуснеме доста. Никога не съм виждал тим да става първенец с огромно равнище на нахлуване и слаба отбрана. Няма значение, че сме на върха по средата на сезона, защото е значимо това да е най-после. Победителите са тези, които пресичат финалната линия първи, а не по средата. Трябва да спечелим в събота, само че няма да е елементарно. Те желаят да създадат същото. Трябва да играем мощен футбол, тъй като те са мощен тим, само че всичко си зависи от нас”, проучва Антонио Конте.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР