Наставникът на Интер Антонио Конте даде обширно интервю пред Кориере

...
Наставникът на Интер Антонио Конте даде обширно интервю пред Кориере
Коментари Харесай

Конте посочи своите мотивация и най-голямо предизвикателство

Наставникът на Интер Антонио Конте даде обстойно изявление пред " Кориере каузи Сера ", в което приказва по разнообразни тематики, свързани със своята треньорска кариера и с " нерадзурите ".

" Ювентус сътвори огромна бездна през годините, само че Интер се цели в това да завоюва шампионата от година и половина. Други съперници също се усъвършенстваха, ние го направихме с помощта на усърдната ни работа. Променяме се непрекъснато. Започнахме със схемата 3-5-2, а по-късно станахме по-агресивни. Миналия сезон завършихме втори в Серия " А " и играхме край в Лига Европа. Ралф Рангник ми направи комплимент, казвайки: " Харесвам този Интер, коства ми се, че това е изтънчен тим ". Хората постоянно приказват за банален футбол, само че ти забелязваш, че има и концепция. Ние започнахме по този метод - с експанзия. Може би бяхме прекалили и нашите противници бяха намерили противопоставяне. Ние обаче намерихме баланс с добра композиция от експанзия и самообладание. Станахме по-компактни. Когато нападаме, ние нанасяме вреди.

Винаги споделям на моите играчи да бъдат песимисти, когато нападат. Оптимистът си мисли, че няма да загуби топката и по тази причина не е квалифициран. Песимистът обаче е подготвен, защото възнамерява повече. Изисква се необикновен баланс. За мен максимумът е да атакуваме с петима или шестима играчи като да вземем за пример Ашраф Хакими, Иван Перишич, Кристиан Ериксен и Николо Барела. В първата част от акцията създавахме много положения, само че откъм гърба бяхме малко оголени, тъй че допускахме прекомерно доста попадения. Сега обаче имаме положително равновесие и всички вземат участие в двете етапи на играта.

Когато хората приказват за мен, постоянно употребяват думата " само че ". Казват: " Той е добър треньор, само че... " Това " само че " ме стимулира. Футболът е моята пристрастеност. Харесва ми да следя треньори с хрумвания. Получих ентусиазъм от непрофесионални треньори, а не от тези, които изучавах в " Коверчано ". Когато прикратих кариерата си на футболист, аз започнах изначало с Арецо. Бях спечелил всичко като състезател. Треньорът Конте обаче стартира от нулата. Тези, които играят в огромни клубове, си мислят, че могат да бъдат наставници, само че е друго. Аз съм по-подготвен с помощта на моя опит. Бях посъветван да не пристигам в Интер, само че ми харесват провокациите, а това е най-трудното в моята треньорска кариера. Дали изключвам завръщане в националния тим? Определено не. Побиват ме тръпки, когато си помисля за " Скуадра Адзура ". Моята врата постоянно ще бъде отворена за Италия.

Призивите на почитатели за моята оставка след отпадането от ШЛ? Противниците натискаха за това Конте да бъде натирен от Интер. Като конкурент, аз бих желал да убия моя зложелател по състезателен път. Моето овакантяване щеше да улесни останалите. Трудно е да промениш тази психическа конфигурация. Когато не си печелил от 10 години, подсъзнателно ти свикваш с тази обстановка, търсиш си оправдания и обвиняваш някой различен, вместо да видиш своите ограничавания или дефекти. Атмосферата е пропита с това. Важното е да работиш освен с играчите, само че и върху всеки аспект. Това е разликата сред това да печелиш и да живееш в успокоение. Има доста отлични треньори. Сещам се за Лучано Спалети да вземем за пример. Той е отличен стратег.

Проблемът е да нарушиш статуквото, с цел да направляваш лодката в посоката, в която са поискали от теб, даже и да има хора, които да съжаляват, че са те избрали. Аз давам всичко за моя клуб. Имам пристрастеност, а тя прави разликата. Един треньор е благополучен, когато неговият план продължи дълго време. Ако би трябвало бързо да напуснеш, това оставя горчив усет в теб. Да оставиш своята диря в продължение на доста години е най-прекрасното нещо. Иска ми се във всичко да имаше поредност. Дали Ромелу Лукаку е неукротим? Лесно е да се каже. Бих желал той и Лаутаро Мартинес да имаха повече пространства в наказателното поле. Не мисля, че това би било добре за противниковите бранители. Лукаку е нехарактерен състезател. Той е скоростен централен нападател, би могъл да играе американски футбол ", показа Конте.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР