Наставникът на Етър Красимир Балъков говори пред медиите преди предстоящото

...
Наставникът на Етър Красимир Балъков говори пред медиите преди предстоящото
Коментари Харесай

Балъков: Не съм дошъл да печеля, бих дал всички пари на футболистите

Наставникът на Етър Красимир Балъков приказва пред медиите преди идното посещение на отбора в Русе на локалния Дунав. Легендарният халф на България разгласи, че напълно скоро болярите ще имат още един спонсор след Уинбет и това ще е мобилният оператор А1.

" Направихме добра подготовка в паузата с хубава контрола против Ботев (Враца). Това е нещо, върху което можем да стъпим и да чакаме, че в събота против Дунав сме добре готови. Чака ни обаче доста здрава борба, тъй като всичките ни мачове с Дунав са били „ на кантар “, въпреки че в множеството сме били спечелили. Отиваме в Русе с готовност да продължим положителната серия от последните два мача. Вече нямаме терзание, че на открито не играем добре и не печелим, откакто бихме Септември в София. Атмосферата е доста добра за добър и сполучлив резултат в Русе.

Иван Стоянов и Пламен Гълъбов имат леки проблеми, Никола Колев също, само че ще бъде на линия. Лас Мане още не е подготвен физически, само че работим и има възможност да бъде в групата за мача. Той е състезател, който постоянно може да помогне. Кольо Станев на 16 години направи дебют в елита, посредством и на Венци Василев, който най-вече го подлага на критика и предизвиква да играе. Има качества, всичко зависи от него, сигурен съм, че има огромно бъдеще, само че му би трябвало време. Не би трябвало да го хвърляме да изгаря внезапно, само че и би трябвало да му даваме късмет, с цел да го подтикваме да се готви и играе.

Ние би трябвало да сме реалисти, знам, че опитните ни футболисти имат доста по-високи цели от това, което си слагаме, само че желаеме цялата великотърновска общност да знае, че разполагаме със непретенциозен бюджет, с който се опитваме да сглобим боеспособен отбор. Имаме положително начало, времето ще покаже до каква степен сме стигнали. Искаме във втората година да оставим добра основа за бъдещето на клуба. Ако успеем да останем в групата безпроблемно, ще е най-добре. Ако пък създадем страхотни мачове и бъдем още по-нагоре, това ще е заслуга на футболистите.

Надявам се да бъдем добре във финансово отношение, продължаваме да търсим съидейници, предприемачи, които обичат футбола. Имаме и школа с 250 деца. Трябва Етър да пораства в положителна посока, тъй като футбол без пари не може да се прави. Благодарни сме на всички, които ни оказват помощ, само че задачите зависят от бюджета. Великотърновци би трябвало да се борим да притеглим средства в този клуб. Работим по въпроса, общината също, персонално аз съм провел доста диалози с евентуални спонсори, само че е доста тежко.

Идват по 2000 души на мач, само че това е доста малко. Зрителите също могат доста да оказват помощ, в случай че имаме по 5-6 000 фенове, приходите ще се вдигнат двойно. Нека хората изпълнят стадиона, ние играем атрактивен футбол, не се затваряме, няма причина да не идват да ни поддържат. Аз не съм пристигнал да спечелвам пари в Етър, в случай че мога, всеки лев от клуба, бих го дал за футболистите. Търсим и общоприет спонсор. Уинбет ни дава средства, ще имаме контракт с А1, Сашо Нанков е един от главните спонсори, само че ни би трябвало един мощен, огромен спонсор.

Етър може да съществува единствено в случай че се обединят всички по-малки компании в града плюс един по-голям спонсор. До месец ще имаме и фенклуб, чакаме едно бюрократично решение за място, където ще бъде магазинът. Първото, което хората могат да създадат, е да изпълнят стадиона и да си купуват продуктите на Етър ", сподели Балъков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР