Наставникът на дубъла на Левски - Елин Топузаков сподели, че

...
Наставникът на дубъла на Левски - Елин Топузаков сподели, че
Коментари Харесай

Елин Топузаков: Целта на дубъла на Левски е да обиграва юноши, които да израснат

Наставникът на дубъла на Левски - Елин Топузаков показа, че ще работи интензивно с групата, с която разполага, с цел да приготви младите гении на клуба за мъжкия футбол.

" Сините " във Вечното дерби в Група “Б ” на Югозападната трета лига с минималното 0:1.

" Направихме една фрапираща неточност при изнасяне на топката и те се възползваха от нея. По-бавно е прегрупиранието във фаза отбрана. Имаше недобра интервенция на вратаря, който се препъна в един миг. Дадохме им късмет да вкарат гол. Те си вкараха ситуацията, а ние не можахме да се възползваме от дребното положения пред тяхната ни врата. Двата тима са в младежка възраст - момчета на по 16, 17 и 18 години, които занапред се образоват и желаят да навлизат в мъжкия футбол. Може да е имало разнообразни тръпки, тъй като е постоянно дерби. Трябва да свикнат с това напрежение, няма по какъв начин. Не мисля, че това е оказало въздействие, въпреки да бяхме по-пренавити.

Легендата на Левски разкри, че задачата на тима е да развива млади гении.

" Контролирахме топката и имахме териториално предимство, само че мъчно развивахме офанзивите, постепенно сменяме фронта на офанзивата. Завършващия ни удар ни куцаше. Не отнемахме топката в предни позиции. В Трета лига задачата е да обиграваме юноши в младежка възраст, които да израснат и да са подготвени за мъжкия футбол. Водихме играта, тъй като притежавахме повече топката и играехме в противниковата половина. След като ни вкараха гола беше ясно, че ще играят по-затворено. За нас успеха не е непременно. Искаме да образоваме хора. Не е прелестно да загубиш от ЦСКА, изключително на " Гернеа ". Важно е момчетата да пробият в мъжкия футбол. Идва им по-високо това ходило. Показваме съмнение. Разполагам с група от 20 души, които непрекъснато ротирам. Направих три смени. Всеки един получава игрови минути, с цел да израства. Ще продължим в тази тенденция. Надявам се около самостоятелното израстване да израства и тимът.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР