Наставникът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, направи ретроспекция на

...
Наставникът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, направи ретроспекция на
Коментари Харесай

Керкез: Имаме качество в отбора и с тези футболисти можем да бъдем в топ 4 до зимната пауза

Наставникът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, направи ретроспекция на миналата година. Той пое " жълто-черните " преди дванадесет месеца и съумя да завоюва Купата на България и да върне " канарчетата " в европейските клубни шампионати.

Според експерта, отборът му има сериозен капацитет, макар че не малко играчи към този момент напуснаха стадион " Христо Ботев ".

" В Ботев съм към този момент една година. Може да се каже, че това беше една сполучлива година. Трудно беше, свършихме доста работа всички в Ботев. Всички работихме крепко и всеки ден, с цел да спечелим Купата и да играем в Европа. Във футбола обаче би трябвало да се гледа единствено напред.
 Душан Керкез желае да види в Ботев (Пд) някои от най-актуалните имена в Първа лига
Душан Керкез желае да види в Ботев (Пд) някои от най-актуалните имена в Първа лига

" Канарите " няма да щадят средства

Сигурно финалът за Купата ще остане в паметта на хората, само че за мен е мачът с ЦСКА в Пловдив. Заради атмосферата, тогава почитателите бяха нашият дванадесети състезател. Мачът беше топ. Мисля, че заслужихме да отидем на край. Този мач ще ми остане в паметта ", разяснява Керкез пред " Диема ".

" Нормално е във футбола играчите да напущат. Това е бизнес. Благодаря на всички играчи, които минаха през Ботев. И ние им помогнахме да осъществят прехвърляния. Те пък помогнаха на клуба. Мисля, че това е обикновено. Имаме много нови футболисти с капацитет, на които им би трябвало време. Имаме база за нов мощен тим. Нашите почитателите би трябвало да дадат повече време на тези момчета, с цел да им покажат, че са положителни футболисти.

Имам страхотни връзки с всички играчи, които са били тук. Желая им доста шанс и триумфи. За мен обаче е по-важно кои футболисти са тук сега. Гледаме напред и желаеме да създадем нещо нови.

Мисля, че имаме качество в тима и с тези футболисти можем да бъдем в топ 4 до зимната пауза. След това ще забележим дали ни трябват нови попълнения. Всеки тим има потребност от нови играчи. Не е елементарно да играеш в Ботев поради почитателите, поради историята. Някои от момчетата играха в Европа пред 18 000 фенове. Това им се случва за първи път и може би имат потребност от още време ", сподели още той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР