Наставникът на Ботев Николай Киров заяви, че отборът му е

...
Наставникът на Ботев Николай Киров заяви, че отборът му е
Коментари Харесай

Киров: Трябваше да играем по-умно в началото на втората част

Наставникът на Ботев Николай Киров съобщи, че тимът му е трябвало да играе по-умно при започване на второто полувреме на дуела с Лудогорец от деветия кръг на Първа лига. Пловдивчани позволиха цялостен поврат и откакто водеха с 1:0, позволиха първенците да ги победят с 2:1.

„ След едно положително първо полувреме второто се поддадохме на пресата допуснахме неточности при изнасяне на топката и там съперникът взе самодейността, и ни вкара два гола “, стартира Киров.

„ Повлия на самочувствието на противника. Просто първите пет минути на втората част трябваше да играем по-умно, с цел да не се поддадем на пресата пред нашата врата. Не се получи “.

„ През първото полувреме пресирахме по-дълбоко. Намерението бе и второто да се получи по този начин. Но не стана. Като концепция бе да изпълним бърза контраофанзива. Искахме да търсим гол втората част, с цел да не се получи това, което стана “.

„ Това са друг вид мачове – за купи, суперкупи и шампионат. Ние няма по какъв начин да не играем намерено. Затворим ли се, няма по какъв начин да имаме триумфи. През първата част съумяхме да изнасяме топката, второто не успяхме. Ако не изнасяме по земя, няма по какъв начин да спечелим “, добави експертът.

„ Това сме хората, с които ще играем до Нова година. Нямаме равностойни смени, само че това е проблем мисля за всички тимове в България. След направените смени нищо не се промени в играта ни “.

Що се касае до мача с Локомотив Горна Оряховица за Купа, наставникът сподели: „ Много по-различен ще е мачът. Елиминацията е в един дуел. Трябва да създадем всичко допустимо да се възстановим и да излезем и да спечелим дуела “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР