Наставникът на Барселона Чави Ернандес разкритикува представянето на своя отбор

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес разкритикува представянето на своя отбор
Коментари Харесай

Чави: Не се възползвахме от нашите възможности, а Мадрид оползотвори своите

Наставникът на Барселона Чави Ернандес разкритикува представянето на своя тим при загубата с 1:3 от Реал Мадрид. Той акцентира най-много пропуснатите голови положения и грешките за получените попадения.

„ Тръгваме си с празни ръце. Не се възползвахме от нашите благоприятни условия, а Мадрид оползотвори своите. Намираме се в динамичност, в която нищо не ни се получава, и би трябвало да я променим от четвъртък нататък. Не мога да бъда удовлетворен съвсем с нищо след загуба с 1:3. Хубавото е, че играчите ми излязоха с готовност и се пробваха да създадат положителни неща. Бяхме доста добре в шампионата, само че би трябвало да подобрим нашите мощ и експанзия. Говорили сме си, че би трябвало да стопираме контраатаките, а при първия гол ни хванаха в преход. 

Не мисля, че ни повлия мачът с Интер. Без да сме създали мощен дуел имахме нашите шансове да изравним както за 1:1, по този начин и за 2:2, само че когато прощаваш на „ Бернабеу “, се случват тези неща. През първата част не бяхме зле. Но в случай че желаеме да печелим такива мачове, би трябвало да променим нашия нрав. Притеснява ме това, че не бяхме на равнището ни на игра. Първото попадение не трябва да се случва и там трябваше да създадем фал. Става въпрос за наши неточности и не вършим това, което би трябвало. При първия гол трябваше да правим нарушаване, а при втория имаше неверна връзка. Също по този начин би трябвало да сме по-ефективни. 

Не посочвам играчите, а просто споделям това, което стана. Аз съм капитанът на кораба, като грешката е и моя. Но би трябвало да ограничим грешките. Ние обаче не го направихме за разлика от Мадрид. Ние в този момент започваме и сме тим в създаване, само че би трябвало да узреем, с цел да се състезаваме на това равнище. Мадрид ни победиха, тъй като знаят по какъв начин да се надиграват. Те се състезават сносно и знаят какво би трябвало да създадат във всеки един миг. Те са по-зрял отбор “, разяснява Чави след дуела.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР