Наставникът на Барселона Чави Ернандес разкри, че приоритетите на клуба

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес разкри, че приоритетите на клуба
Коментари Харесай

Приоритетите са ясни: Меси и нов полузащитник, категоричен е Чави

Наставникът на Барселона Чави Ернандес разкри, че целите на клуба в идния трансферен прозорец са завръщането на Лионел Меси и привличането на полузащитник след раздялата с капитана Серхио Бускетс.

“Приоритетите ни са изцяло ясни, само че доста бих желал Меси да се завърне. Оттук нататък, с изключение на Лео, другият ни приоритет е нов полузащитник. Това би бил идеалният сюжет. Дали разполагаме с нужните условия да притеглим Меси, е въпрос към клуба, към шефа Матеу Алемани. Аз не давам отговор за това. Що се отнася до спортно-техническия аспект, считам, че Лео би бил прелестно попълнение. В очакване съм той да се завърне и това би ми донесло особено неспокойствие. Там, където Меси отиде, нещата вървят добре за него. Той би ни оказал помощ в доста неща, само че решението е негово, тъй че аз бих го схванал какъвто и избор да направи. Също по този начин като “куле ”, доста бих се радвал той да се завърне ”, разяснява Чави на конференцията си преди утрешния мач със Селта, който е финален за сезона.

Той обаче отхвърли да удостовери за съответни трансферни цели, както и да приказва за някои от спряганите за овакантяване играчи. “Рубен Невеш? Не мога да приказвам доста за имена. Клубът знае моите цели, както и мечтаните от мен имена. Наясно са с моите възгледи: имена, позиции, сюжети. Ако ми позволите, избирам да не приказвам за съответни имена. Илкай Гюндоган? Поставяте ме в комплицирана обстановка, да забележим по какъв начин ще се оправя. Аз доста си бленувам: бих желал да видя по какъв начин огромни играчи идват тук, само че наблягам още веднъж: не знаем дали ще сме способни да подпишем с нови футболисти. Ансу Фати? Мога да ви кажа доста малко. Знам, че ще ме питате много неща, само че не мога да ви издавам доста. Всичко зависи от това дали нашият финансов проект ще бъде признат от Ла Лига. Жул Кунде? Аз върша изказвания тук, само че вие не ми обръщате внимание и продължавате да пишете всякакви неща ”, съобщи младият ментор.

Чави също по този начин увери, че е уверен, че няма заплаха Барселона да бъде изхвърлен от Шампионската лига, като също така разиска новия си контракт и държанието на Жозе Моуриньо след загубата на неговия Рома във финала на Лига Европа. Спокоен съм за мястото ни в ШЛ, тъй като клубът ме твърди, че всичко е наред. Оптимисти сме, само че към момента не е дефинитивно. Освен това президентът постоянно ми вдъхва доверие. Не съм разтревожен, просто чакам крайното решение. Винаги има паника, само че моята е единствено за треньорските неща: дали би трябвало да вземем нови играчи, дали ще се наложи да продаваме футболисти и какви цели можем да реализираме. Много сме подвластни от Финансовия феърплей.

Що се отнася до моя нов контракт, правя оценка на първо място доверието. Президентът ми предложи да преподпиша тъкмо когато отпаднахме от Купата на краля след мачовете с Реал Мадрид. Няма да има проблеми и контрактът може да стане факт още идната или по-следващата седмица. Моуриньо? Всеки се държи по този начин, както счита за добре. Ти си на край и чувстваш, че е имало несправедливост… Треньорите обаче би трябвало да бъдем за образец. Ако не желаеме да ни наскърбяват на стадионите, нужно е да сме примерни и по тази причина се надявам да не вляза в сходен облик ”, добави той.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР