Настъпването на новият вариант на коронавируса в редица държави по

...
Настъпването на новият вариант на коронавируса в редица държави по
Коментари Харесай

Задължителни бустерни дози и работа от вкъщи: Големите компании отново затягат мерките

Настъпването на новият вид на ковид в редица страни по света - Омикрон, накара доста компании да върнат ограниченията за работа от у дома или да вкарат нови.

Компанията майка на Фейсбук Meta към този момент ще изисква от всички чиновници, работещи от офисите й в Съединени американски щати, да имат сложена по този начин наречената бустерна доза на имунизацията против COVID-19. Срокът за чиновниците е до края на март. " Като се имат поради доказателствата за успеваемостта на бустерната доза, допълнихме нашето условие за имунизация ", декларира представител на Meta пред The ​​Wall Street Journal.

Освен това Фейсбук отсрочва връщането в офиса до 28 март, на фона повишаване на случаите в цялата страна. Първоначално компанията планираше да отвори изцяло кампусите си в Съединени американски щати в края на януари.

Според представител на Meta отлагането има за цел да даде на чиновниците повече време и еластичност при определянето на работните графици, до момента в който пандемията продължава, съобщи той пред Business Insider.
 Ford е първият огромен авто производител, който постанова наложителни ваксини
Ford е първият огромен авто производител, който постанова наложителни ваксини

До 8 декември

Не единствено Фейсбук трансформира проектите си за работата в офиса. Още няколко софтуерни компании като Apple и Гугъл да отсрочват за неопределен срок работата в офиса.

Citigroup също предизвести чиновниците в американския си офис, че ще бъдат уволнени, в случай че не се имунизират против COVID-19 до 14 януари, излиза наяве от отчет.

Политиката за имунизациите е най-строгата до момента измежду огромните финансови компании, оповестява The New York Post.

Банката разгласи крайния период за имунизация през октомври предходната година. Служителите, които не са имунизирани, ще бъдат пуснати в неплатен отпуск, преди да бъдат уволнени, оповестиха и Bloomberg, и други медии.

" Може да кандидатствате за други постове в Citi в бъдеще, стига да спазвате политиката на Citi за имунизиране ", разгласи Citigroup, евентуално обръщайки се към чиновниците.

Други компании към този момент уволняват личен състав за отвод да се имунизират - това са United Airlines, Mayo Clinic и най-големият снабдител на здравни услуги в Ню Йорк Northwell Health.
 Goldman Sachs постанова ваксини за чиновници, клиенти и гости в Съединени американски щати
Тази огромна банка постанова ваксини за чиновници и гости в Съединени американски щати

Независимо от статуса на имунизация, от през днешния ден се изискват и маски за лице - във всички общи елементи на постройките на банката

Citigroup разгласи, че чиновниците на американския офис ще работят от у дома през първите няколко седмици на 2022 година Промяната пристигна на фона на растящите случаи на ковид.

Още при започване на януари Goldman Sachs Group, който се слави като един от най-яростните последователи за връщане на личния състав си в офиса, съобщи, че чиновниците в Съединени американски щати ще работят от у дома до 18 януари, поради Covid-19 и новия му вид.

Goldman ще изисква и ваксина от чиновниците си - бустерна доза. Срокът за чиновниците е 1 февруари.

Volkswagen пък съобщи във вторник, че предлага имунизация и на членовете на фамилиите на чиновниците си. От юни насам немският колос е управлявал 100 хиляди дози в Германия, както и е популяризирал 5 млн. бързи теста.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР