Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ или ВОДОКРЪЩИ (Богоявление, Йордановден), една от

...
Настъпва нощта срещу ВОДИЦИ или ВОДОКРЪЩИ (Богоявление, Йордановден), една от
Коментари Харесай

Довечера не забравяйте, след като се смрачи да вземете вода в чаша и ето как да я направите пригодна да изпълни съкровено желание!

Настъпва нощта против ВОДИЦИ или ВОДОКРЪЩИ (Богоявление, Йордановден), една от най-магичните нощи на годината. Този огромен български празник води началото си от дълбока античност, още от преди Христа.
Свързан е с вярата в очистителната, целебна и магическа мощ на водата, нейната дарба да „ помни ” и поклонението на хората пред животворящата й същина. Паметта на водата е доста остаряло българско познание и във всяко наричане предците ни са се осланяли на нея – жива, мълчана, обична, мъчна, пъстра, здрава, вречена, пробудена вода… А старите българи са вярвали, че в среднощ водата стартира да „ чува “ и да сбъдва!

Какво се прави в нощта на Водици (5-ти против 6-ти януари), една от най-магичните нощи през годината или КАК ДА НАРЕЧЕШ ВОДАТА СИ?

Здравей, Добросторнико!
Когато се здрачи задоволително на открито на 5-ти януари вечерта, налей вода в едно котле. Ако не разполагаш с такова, може да вземеш чаша или дребна тенджерка.Желателно е определеният съд да не е пластмасов.

Някога водата се е наливала от извор или бунар, само че ти умерено можеш да използваш за задачата и чешмата у дома.

Изнеси водата на открито – на двора, на балкона или перваза на прозореца. Хвани съда с две ръце и притихни малко с водата си. Остави я да те усети. Подишай свежия въздух с нея. Поздрави я и й кажи името си. НА ГЛАС!!! Тя към този момент те познава. Тя е ТВОЯТА вода. Постойте още малко по този начин дружно и се прибери. Нека Водата ти остане няколко часа под небето да се „ измълчи “ и пречисти.
Точно преди среднощ излез още веднъж при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново дръж съда с две ръце. Свържи се с твоята вода. Помисли, кое е най-голямото ти предпочитание – кое е това, чието сбъдване ще ти донесе нова Сила и Радост. И Гражданско отделение ИЗРЕЧИ НА ГЛАС ПРЕД ВОДАТА СИ!
Притихни още веднъж и постой с нея. Опитай се да си представиш, по какъв начин ще наподобява животът ти, когато тъкмо това твое предпочитание бъде изпълнено. Опитай се да „ видиш ” тази картина в Твоята вода.
И още веднъж НА ГЛАС кажи най-старото и мощно наричане:РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО! После покрий водата с чиста забрадка (по опция бяла) и се прибери.
Остави водата си цяла нощ да поеме ПРАВОТО ТИ СЛОВО. Да го чуе, да го залюлее, да го изкъпе, да му вдъхне живот и да пренареди твоето СБЪДВАНЕ.
Когато се събудиш сутринта на ВОДИЦИ (6-ти януари), първо иди при Водата си. Измий си очите с нея и с доста любов отпий от твоето СБЪДВАНЕ. После пак… Усети твоя ДАР с цялата си душа! Накрая склони чело пред Водата и й благодари.
След това я прибери. Можеш да я изпиеш цялата или по-малко, да наръсиш с останалото от нея дома си, да полееш някое цвете – както прецениш. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи силата на желанието ти. Силата й е право пропорционална на страстта, която си вложил в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ти. Така че, магията е в твоите ръце!

Дали това е истина и дали тази магия ще проработи за теб, зависи от Силата ти, Куража ти и Корена ти.

Честити ти Водици, Добросторнико!
Честито ти Богоявление!
И НЕКА РЕЧЕНОТО ТИ НА ВОДОКРЪЩИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО!

Инфо: ЗаЖената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР