Настъплението на руските военни в Украйна продължава да се забавя

...
Настъплението на руските военни в Украйна продължава да се забавя
Коментари Харесай

Унищожиха лаборатория в АЕЦ Чернобил, логистични трудности бавят руското настъпление

Настъплението на съветските военни в Украйна продължава да се забавя заради огромни логистични компликации, съобщи почитан чиновник на Пентагона, който приказва пред медиите при изискване на анонимност, заяви ДПА.

Според източника от американското военно министерство при съветските войски в Украйна има дефицит освен на храна и гориво, само че и на подобаваща екипировка за студено време за бойците.

" Получихме данни, че някои бойци фактически са потърпевши и са били извадени от пердах заради измръзване ", сподели той.

Войниците също по този начин са имали проблеми с връзката между тях, сподели той.

Служителят на Пентагона изясни логистичните компликации с продължаващата мощна опозиция от страна на украинците и неприятното обмисляне. Твърди се, че усложненията с доставките на гориво са засегнали и съветските военни кораби в морето.

" Те са загрижени дали ще им е допустимо да поддържат корабите си заредени с гориво ", сподели той.

Смята се, че сега съветските сили обстрелват от морето обсадения пристанищен град Мариупол. В Азовско море руснаците са събрали към седем кораба за тази цел, сподели американският боен.

Според Пентагона се виждат признаци, че руснаците не могат да зареждат корабите си с гориво. В Азовско море има 7 съветски военни кораба - евентуално те са обстрелвали Мариупол. В Черно море остават 21 съветски военни кораба.

Виждат се и " признаци за способността и готовността на украинците да си върнат територия, завладяна от руснаците " - водят се боеве в региона на Изюм край Харков се подхващат опити за освобождение на Херсон, сопосчва още висопоставен чиновник на Пентагона.

Междувременно във видеообръщението си украинския президент Володимир Зеленски сподели, че 100 000 души живеят в обсадения град Мариупол при безчовечен условия, без храна, вода и медикаменти и упрекна съветските сили, които нападат града, че осуетяват опитите за евакуация на цивилни от града..

Въпреки че съветските и украинските договарящи беседват постоянно и двете страни настояват, че всяка договорка е надалеч.

Ешелон с военна техника се движи от Беларарус към Украйна

Тази вечер ешелон с военна техника е потеглил от Беларус към украинската граница, заяви организация " Униан " с позоваване на организация на беларуските железничари. Ешелонът е тръгнал в 21:40 ч.

На влака има пет системи за заплов огън " Град ", над 15 камиона " Урал " и гъсенична бойна техника без отличителни знаци, както и муниции.

На 20 март украинското Министерство на защитата заяви, че са налице признаци за подготовка на беларуската войска за навлизане в Украйна.

Унищожена е новата лаборатория в Чернобил

Руските военни сили са унищожили нова лаборатория в атомната електроцентрала в Чернобил, която, наред с други неща, работи за възстановяване на ръководството на радиоактивните боклуци, заяви украинската държавна организация, отговаряща за неразрешената за достъп зона на Чернобил.

Руските военни завзеха изведената от употреба централа при започване на войната. Забранената за достъп зона е нечистата зона към централата, където през 1986 година се случи най-тежката нуклеарна повреда в света.

Държавната организация съобщи, че лабораторията, чието създаване с поддръжката на Европейската комисия коства 6 млн. евро, е открита през 2015 година

Лабораторията съдържа " високоактивни проби и проби от радионуклиди, които в този момент са в ръцете на врага, който, надяваме се, ще навреди на себе си, а не на цивилизования свят ", се споделя в изказването на организацията.

Радионуклидите са нестабилни атоми на химични детайли, които отделят радиация.

При друго обезпокоително развиване на събитията украинската организация за нуклеарно контролиране съобщи в понеделник, че радиационните монитори към централата са спрели да работят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР