Настъпи времето за централния мач от 6-ия кръг на Висшата

...
Настъпи времето за централния мач от 6-ия кръг на Висшата
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ВАР попари Челси, а след това и Фирмино - 0:2

Настъпи времето за централния мач от 6-ия кръг на Висшата лига, в който на „ Стамфорд Бридж” Челси посреща непобедения водач в класирането Ливърпул.

Резултатът на този стадий е 0:2 . Александър-Арнолд откри резултата в 14-ата минута след заучено осъществяване на директен свободен удар. В 30-ата минута Роберто Фирмино удвои за домакините.

Проследете най-интересното от развоя на срещата ТУК с GONG.BG!

..::АКТУАЛИЗИРАЙ НОВИНАТА::..

Срещата започва в 18,30 часа и можете да я наблюдавате посредством директното предаване на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA .

Въпреки проблемите с травми за Мейсън Маунт и Емерсон Палмиери, мениджърът на „ сините” Франк Лампард реши да заложи на двамата измежду титулярите си. Там попадна и Н’Голо Канте, който възобнови тренировки тази седмица. От другата страна наставникът на Ливърпул Юрген Клоп заложи на най-благоприятен състав. Той направи една-единствена смяна в съпоставяне със стартовия състав при загубата от Наполи в Шампионската лига през седмицата – Джорджинио Вайналдум размени Джеймс Милнър в халфовата линия.

-------

Най-интересното от мача минута по минута:

46' - НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ.

45+3' - КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ.

45+1' - Маркос Алонсо получи дълъг пас отляво по офанзивата на Челси и напредна, след което центрира остро по земята. Адриан сътвори ужас в редиците на Ливърпул, като в началото изпусна топката, само че бързо съумя да я захлупи преди да бъде доближат от цели трима играчи на противника.

3 минути продължение към първото полувреме.

45' - Пропуск на Ейбрахам! Сесар Аспиликуета се включи отдясно по офанзивата за "сините " и центрира ловко в зоната пред вратарското поле. Там Ейбрахам се пребори с Матип и от към 6-7 метра с глава нанесе изстрел, прелетял около дясната греда.

42' - Втора насилствена промяна за Челси - Антонио Рюдигер, който също е невъзстановен, заменя Кристенсен. В същото време Ковачич също с жестове сподели, че изпитва болки.

40' - Сериозни проблеми за Андреас Кристенсен, който седна на земята и се държи за дясното бедро.

39' - Александър-Арнолд с дълъг пас откри Салах зад тила на Маркос Алонсо, а египтянинът нахлу в пеналта. Той опита няколко финта и съвсем се измъкна около Фикайо Томори, който въпреки всичко в последния момент блокира рисковия шут на нападателя.

30' - ГОЛ ЗА ЛИВЪРПУЛ - 0:2! Отново след статично състояние! Гостите получиха директен свободен удар отляво по офанзивата и настрана от наказателното поле. Топката беше разиграна късо, а Андрю Робъртсън центрира остро към вратарското поле. Там Кепа не излезе от голлинията си, а Фирмино надскочи всички и с глава от упор опъна мрежата.



27' - Челси за момент намерения, че изравни резултата посредством Сесар Аспиликуета след необикновен карамбол, само че посредством ВАР съдиите анулираха попадението поради засада! Защитата на Ливърпул изглеждаше леко комично при центрирането на Уилиан по тревата и след серия от рикошети Аспиликуета прати топката в мрежата. Съдиите прегледаха детайлно офанзивата и откриха, че в нейния строеж Мейсън Маунт е изпаднал в състояние на засада, тъй че голът не бе приет.



24' - ИЗУМИТЕЛНО СПЯСАВАНЕ ОТ АДРИАН, ОСТАНАЛ ОЧИ В ОЧИ СРЕЩУ ЕЙБРАХАМ! Андреас Кристенсен изненада отбраната на Ливърпул с извеждащ пас по тревата в зоната сред Ван Дайк и Робъртсън, а Александър-Арнолд покри засадата. Ейбрахам имаше опция да комбинира с непокрития Маунт отляво, но игра самичък и Адриан с една ръка парира.

15' - Принудителна промяна в редиците на Челси. Рискът с Емерсон Палмиери отляво на отбраната не се оправда и травмата му очевидно не е отшумяла. Маркос Алонсо зае мястото му като ляв бек.

14' - ГОЛ ЗА ЛИВЪРПУЛ - 0:1! Трент Александър-Арнолд и Салах матираха Челси от директен свободен удар! Гостите завоюваха фаул тъкмо пред дъгата, а Салах извърши посредством подаване с пета, което реалокира топката настрана от стената на "сините ". Александър-Арнолд заложи на силата и забоде топката неспасяемо в горния ляв ъгъл зад Кепа.



11' - Сериозна скорост от Мейсън Маунт по левия фланг. Младият ас на "сините " съумя да прокара центрирането си около Александър-Арнолд. Андрю Робъртсън се намеси впечатляващо, блокирайки Уилиан, който се беше засилил да стреля.

6' - Добра акция на Ливърпул отдясно, Хендерсън центрира ниско по тревата към далечния завършек на наказателното поле. Там Аспиликуета направи съдбоносен шпагат и мазета топката в тъч.

НАЧАЛО НА МАЧА.

-------

link1 " >  Gulliver/Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР