Настъпи повратна точка в освобождаването на цялата територия на Донецката

...
Настъпи повратна точка в освобождаването на цялата територия на Донецката
Коментари Харесай

Пушилин обяви повратна точка в освобождаването на ДНР

Настъпи повратна точка в освобождението на цялата територия на Донецката национална република, сподели в ефира на „ Соловьов Live “ краткотрайно изпълняващият длъжността началник на района Денис Пушилин.

„ Сега опциите за освобождение на Артьомовск и Северск са доста усъвършенствани. Това е дълго чакан излаз към плацдарма за Краматорск, Славянск. И това в действителност е повратна точка, в този момент тече подготовка за момента, в който ние чакахме – освобождението на Донецката национална република “, сподели той.

Според Пушилин фронтовата линия на врага ще бъде унищожена след освобождението на Соледар, Артьомовск и Северск. „ Това ще ни разреши да се движим от фланговете по Горловско и Славянско направление, а някъде да влезем и откъм гърба “, уверен е той.

„ На избрани стадии и при вярно построено взаимоотношение дълго укрепяващият се противников фронт може да рухне “, изясни изпълняващият длъжността глава на републиката.

Освен това Маринка е на практика напълно под контрола на съветската войска, само че врагът се е окопал в покрайнините на жилищния бранш. Както изясни Пушилин, „ това се отразява на времето за освобождение на това населено място “.

Наскоро стана известно, че бойците от ЧВК „ Вагнер “ са овладели Соледар. Според създателя ѝ Евгений Пригожин " в центъра на града се е образувал казан, в който се водят градски борби ". Освен това неговите елементи заели солните мини.

Соледар е от стратегическо значение за Киев, той се намира в центъра на отбранителната линия Артьомовск - Северск. Тук украинските военни издигнаха мощни отбранителни укрепления. Освобождаването на Соледар ще разреши да се прекъсне директният маршрут за доставки сред Артьомовск и Северск, както и да се прикрие Артьомовск от северната му страна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР