Настъпи отново това време от годината, когато националният ни състав

...
Настъпи отново това време от годината, когато националният ни състав
Коментари Харесай

Блестящо начало: Отличен Кузманов донесе първа точка на България в сблъсъка срещу РЮА

Настъпи още веднъж това време от годината, когато националният ни състав за " Купа Дейвис " се събира за отборното съревнование и положителните резултати напоследък на българите им донесоха мач против Южна Африка от Световната група II, който отрежда класиране за плейофите за влизане в Световна група I през 2023-та година. Първи във значимия конфликт за родината ни на кортовете в Българския народен тенис център (БНТЦ) излезе топ състезателя ни в отбора - Димитър Кузманов, който срещна неранкирания за международната класация Лейтън Кронйе. Мачът се разви съгласно упованията и разликата в класите беше неоспорима, като Мико доминираше във всяка една фаза на играта, с цел да даде задатък на страната ни в съревнованието против южноафриканците след обикновен триумф, реализиран с 6:3 6:1. На корта в идните минути, в случай че дъждът спре и разреши, откакто забави с над два часа срещата на Мико, следва да излезе и втората ракета в националния ни тим в лицето на Александър Лазаров, който ще се изправи против топ състезателя на противниците и международен №1310 Филип Хенинг.

Началото на дуела беше чудесно извършено от пловдивчанина, който напълно контролираше разиграванията от дъното на игрището и сподели безспорната си класа върху клея, като поведе безапелационно с 3:0. Неранкираният играч от своя страна физически не успяваше да смогне на българина, само че за сметка на това се осланяше на началния си удар, когато му се постановяваше да избавя брейкболи пред международния номер 162, но това по никакъв метод не повлия върху равнището на Кузманов и той поддържайки високото си ниво в личните подавания, записа откриващия сет на сметката на България.

Във втората част на конфликта наблюдавахме вероятно най-хубавото от играта на Кронйе, който нерядко излизаше победител при по-продължителните замени, обаче първата ракета в състава ни ловко се възползва от натрупалата се отмалялост в съперника и все по-често завършваше комбинациите си с печеливш удар. Българинът съобщи дебютния си гейм в сета, само че стремително възвърне преднината си с пробив, който му послужи като средство да обезкуражи изцяло южноафриканеца, с цел да станем очевидци на цялостно владичество от Мико и той причисли всички оставащи подавания в срещата към актива си, поставяйки точка на разногласието, с което донесе превес в резултата на България, под безспирно усилващия се дъжд над Борисовата градина.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР