Настъпи моментът за последния двубой от Евробаскет 2022, а тази

...
Настъпи моментът за последния двубой от Евробаскет 2022, а тази
Коментари Харесай

Финалът на Евробаскет 2022 в ефира на БНТ 3

Настъпи моментът за последния дуел от Евробаскет 2022, а довечера в Берлин тимовете на Испания и Франция ще излязат един против различен в спор за това да дефинират новия крал на Европа.

Мачът сред " Ла Фурия Роха " и " петлите " в немската столица ще опълчи един против различен двата тима, които са спечелили четири от последните пет европейски шампионати, като превъзходството им бе прекратена от Словения през 2017 година.

Преди тъкмо 11 години тези два отбора още веднъж спориха за европейската купа на шампионата в Литва, като тогава испанците се постановиха с 95:86.

От оня успех обаче единственият оживял в състава на Испания е опитният капитан Руди Фернандес, който на 37 години продължава да бъде водача на своя отбор.

В отбора на Франция пък сега не участва нито един състезател от тези, които през 2011 година изгубиха финала в Кауанас.

В полуфиналите на Евробаскет 2022 Испания постави завършек на очакванията на Германия за успех пред родна аудитория, надигравайки Бундестима с 96:91, макар че изоставаше с 10 точки малко преди края на третата четвърт.

Французите на собствен ред пък нямаха никакви проблеми против изненадата в шампионата Полша, побеждавайки " Дружина полска " с разгромното 95:54.

По този метод Испания и Франция си уредиха среща на финала на Евробаскет 2022, а борбата за трофея е довечера от 21.15 часа и ще може да я наблюдавате онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3.

В дребния край от 18.15 часа пък Германия и Полша излизат в спор за бронзовите медали.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР