Настъпи ли най-после моментът за мажоритарна изборна система в България?Този

...
Настъпи ли най-после моментът за мажоритарна изборна система в България?Този
Коментари Харесай

Дойде ли наистина времето за мажоритарен вот?

 Настъпи ли най-сетне моментът за мажоритарна изборна система в България?

Този въпрос е извънредно настоящ от през вчерашния ден. Както към този момент писахме, от партията на, която от дълго време е един от радетелите на мажоритарната система,.

ГЕРБ реагираха незабавно, заявявайки, че.

Днес опита да замаже гафа на своя сценарист, а неотдавна и политик - Тошко Йорданов!

А дали в действителност не му пристигна времето на мажоритарния избор?

В изказването си от през днешния ден Слави пита: Защо ГЕРБ не одобриха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно извършен референдум 2 милиона и половина български жители пожелаха изборната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, , цялата тази група мастити български законотворци?

Истината е, че през 2017-та година ГЕРБ внесоха законопроект за мажоритарния избор в Народното събрание. Умишлено или не Слави пропуща този факт в изказването си от през днешния ден. Не имаме вяра да не си спомня, тъй като тогава. Горе-долу по този начин, по всичко проличава, е взел решение и да влиза в политиката.

Тогава в зала законопроектът събра 98 гласа " за ", 121 – " срещу " и 1 – " въздържал се ".  " За " гласоподаваха депутатите от ГЕРБ и " Воля " и един самостоятелен.

Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и патриотите бяха срещу мажоритарния избор.

Всичко това сред ГЕРБ и партията на Слави са политически игрички за пред света. 

Ако обаче двете партии, които обществено поддържат мажоратарния избор, са съществени в желанията си, то в този момент е моментът да го покажат

Двете партии разполагат с болшинство в Народното събрание, с цел да прокарат мажоритарен избор на депутати . При предпочитание от тяхна страна, настана моментът мажоритарният избор на депутати да бъде прекаран през Народно събрание.

Ако в този момент не се случи, значи лъжат гласоподавателите си. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР