Настъпи денят за големия финал в Шампионска лига! Манчестър Сити

...
Настъпи денят за големия финал в Шампионска лига! Манчестър Сити
Коментари Харесай

Манчестър Сити или Челси? Кой ще покори футболна Европа?

Настъпи денят за огромния край в Шампионска лига! Манчестър Сити и Челси ще дефинират новия крал на Европа. Английската среща на най-голямата футболна клубна сцена стартира в 22:00 часа българско време на стадион " До Драгао " в Порто, Португалия.

Воденият от Пеп Гуардиола Сити търси първия си трофей от шампионата. Изглежда моментът за успех на " небесносините " е настъпил, само че не по този начин мислят последователите на Челси. Лондончани в никакъв случай няма да не помнят трагичния край против Байерн на " Алианц Арена " през 2012 година и в този момент се надяват Томас Тухел и компания да им донесат същата страст.

Илкай Гюндоган имаше лека травма, само че към този момент е изцяло здрав и ще стартира от първата минута за Сити. Германският национал ще си партнира в средата на терена с Бернардо Силва и Фернандиньо, който се чака да бъде предпочетен пред Родри поради мощното си показване против ПСЖ. В центъра на отбраната безспорни титуляри са Рубен Диаш и Джоунс Стоунс, отдясно ще играе Кайл Уокър, а отляво най-вероятно ще започва Олександър Зинченко. Триото в предни позиции още веднъж няма да включва чист нападател, което значи, че клубната легенда Серхио Агуеро ще се появи след почивката в последния си мач за " жителите ". Като " подправена деветка " ще работи Кевин Де Бройне, а по по двата фланга ще атакуват Фил Фодън и Рияд Марез.

В Челси терзанията бяха към положението на вратаря Едуард Менди, който се удари в гредата при загубата от Астън Вила в последния кръг на Премиър лийг. Французинът обаче е подготвен и още веднъж ще застане под рамката. Тримата в отбрана ще са Сесар Аспиликуета, Антонио Рюдигер и Тиаго Силва, а Н`Голо Канте и Матео Ковачич ще са двойката вътрешни халфове. По фланговете ще се разчита на Рийс Джеймс и Бен Чилуел, а Мейсън Маунт и Тимо Вернер ще нападат от втора позиция зад изнесения напред Кай Хавертц.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР